VUČIĆ SA VERHELJIJEM U BRISELU: Dobar i otvoren razgovor sa iskrenim prijeteljem Srbije o napretku naše zemlje u procesu pristupnih pregovora sa EU!

Autor:

Vesti

19.09.2024

11:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je rekao da je iskoristio priliku da informiše komesara o zabrinjavajućoj situaciji na Kosovu i Metohiji

VUČIĆ SA VERHELJIJEM U BRISELU: Dobar i otvoren razgovor sa iskrenim prijeteljem Srbije o napretku naše zemlje u procesu pristupnih pregovora sa EU!

Foto: printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je danas sa evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem u Briselu imao dobar i otvoren razgovor o napretku Srbije u procesu pristupnih pregovora i da je istakao da je Srbija spremna za nove korake u pravcu članstva u EU, kao i da je zatražio aktivniji angažman evropskih institucija u zaštiti prava srpskog naroda na KIM. 

Vučić je naveo da su razgvorali i o sporovođenju Reformske agende i implementaciji evropskog Plana rasta za Zapadni Balkan

"Ponovio sam da je Srbija, suštiniki i tehnički, spremna za nove korake u pravcu približavanja i članstva u EU, posebno kada je reč o vladavini prava, ekonomskim i društvenim integracijama i zahvalio sam na podršci na tom putu", napisao je Vučić na svom Instagram nalogu buducnostsrbijeav. 

Vučić je rekao da je iskoristio priliku da informiše komesara o zabrinjavajućoj situaciji na Kosovu i Metohiji i zatražio aktivniji angažman evropskih institucija u zaštiti prava srpskog naroda. 

"Zahvalio sam komesaru Varhejiju na ličnom zalaganju i doprinosu koji je pružio evropskom putu Srbije tokom mandata na mestu komesara za proširenje i poželeo mu uspeh u novom resoru, za koji je predložen, u sledećem sastavu Evropske komisije", dodao je predsednik. 

 

 

Vučić će danas u Briselu učestvovati na radnom ručku koji za lidere sa Zapadnog Balkana organizuje predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (35)

Loading
Tanja

19.09.2024 11:48

Napredak naše zemlje Srbije je zagarantovan uz politiku koju vodi Predsednik Aleksandar Vučić.

Vesna

19.09.2024 11:49

Vučić je istakao da je Srbija spremna za nove korake na putu ka Evropskoj uniji.

DARA

19.09.2024 11:52

Otvoreni razgovori su ključ za napredak. Drago mi je da su Vučić i Varhelji imali konstruktivan sastanak.

DARA

19.09.2024 11:53

Vučićev rad na sprovođenju Reformske agende i Planom rasta za Zapadni Balkan je značajan korak ka modernizaciji Srbije.