"EVROPA MORA DA ZAUSTAVI RAT"! Vučić poslao jasnu poruku iz Njujorka: "To su i Šolc i Makron jasno razumeli"!

Autor:

Vesti

22.09.2024

17:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je rekao da su odlične vesti što narodne banke širom sveta spuštaju kamatne stope, i da pad cene nafte snižava inflaciju, ali i da dalje nema rasta..

"EVROPA MORA DA ZAUSTAVI RAT"! Vučić poslao jasnu poruku iz Njujorka: "To su i Šolc i Makron jasno razumeli"!

Foto: Pink/Printscreen

U sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku danas počinje dvodnevni Samit o budućnosti, u okviru 79. sednice Generalne skupštine UN, koji je uvod u generalnu debatu sednice u utorak, 24. septembra. 

U Njujorku je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji će održati govor u utorak.

On se i obrato naciji i rekao je da Evropa mora da zaustavi rat.

Dodaje da su odlične vesti što narodne banke širom sveta spuštaju kamatne stope, i da pad cene nafte snižava inflaciju.

- Ali i dalje nema rasta. Evropa mora da završava rat, o tome ću govoriti na svakom mestu! Mislim da su i Šolc i Makron to jasno razumeli. Pojede nas rat, imali bismo preko pet stopu rasta, bolje bismo živeli svi. Globalni jug se konsolidovao, Kina jača, Rusi su se stabilizovali. Ne znam da li će biti konsenzusa na Samitu o budućnosti, uvek se neko buni. Niko nije saglasan sa papirom, Rusi smatraju da će to učvrstiti dodanu supremaciju velikih nad malima. Niko ne zna da li će biti usvojeno. Ali da, Kosovo i Metohija će biti najvažniji deo mog govora.

- Naš je interes da dođe mir, naš je interes da Nemačka, Francuska idu napred. Imamo mnogo kompanija u Srbiji, kada one počnu da rade mnogo jače i više, tog sekunda će naš "as" biti veći. Za nas je mir od presudnog značaja - rekao je Vučić novinarima u Njujorku, na pitanje kako će Srbija da zadrži trenutnu ekonomsku i spoljnopolitičku poziciju zbog pritisaka i ratova u Ukrajini i na Bliskom Istoku.

On je istakao će mir Srbiji da otvori novu vrstu saradnje sa Rusijom, navodeći da sada "ako izvezete tri kutije šibica, reći će vam da ste poslali nuklearnu bombu".

 

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading