EVO ŠTA JE KLJUČ VUČIĆEVOG ODLASKA U NJUJORK! Ova taktika mogla bi mnogo toga da nam donese po pitanju Kosmeta

Autor:

Vesti

24.09.2024

09:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik vrlo dobro zna šta radi

EVO ŠTA JE KLJUČ VUČIĆEVOG ODLASKA U NJUJORK! Ova taktika mogla bi mnogo toga da nam donese po pitanju Kosmeta

Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav, Wikimedia/Kacnepcku-Cp6uja

- Zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN) je najvažniji multulateralni forum na svetu, a naši državnici bi kada se obraćaju u UN trebalo da iskoriste priliku da ukažu na neophodnost poštovanja međunarodnog prava - izjavio je predsednik Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije Milovan Drecun povodom večerašnjeg obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića učesnicima 79. zasedanja Generalne skupštine UN, prenosi Tanjug.

Prema njegovim rečima, nezobilazna, zapravo najvažnija tema za nas o kojoj će Vučić večeras govoriti jeste situacija u Autonomnoj pokrajini Kosovu i Metohiji, gde, kako je ocenio premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti sprovodi tihi pogrom nad srpskim narodom.  

- Ovaj forum je prilika da se učesnici u kratkom vremenskom periodu sretnu sa velikim brojem državnika, da obave niz sastanaka, razjasne pojedine stvari, dogovore međusobne posete i slično. Međutim, za naše državnike je najvažnije da na ovom skupu ukažu na poštovanje međunarodnog prava - rekao je on za TV Prva.

Dodao je da se svi deklarativno zalažu za poštovanje međunarodnog prava, povelje Ujedinjenih nacija ali da se onda postavlja pitanje šta je sa poštovanjem međunarodnog prava i povelje UN, kada su nas bombardovali 1999. godine, kada je većina država Evropske unije priznala lažnu državo Kosovo.

Republika

Foto: TV Pink/printscreen

Milovan Drecun

Drecun je ocenio da su UN kao svetska organizacija toliko kompromitovane, zahvaljujući pre svega ponašanju pojedinih najvećih sila na svetu, da nemaju ni potrebnu snagu, ni potrebne autoritete da se nešto promeni.

Zato se, smatra on, sastanci u UN završavaju lepim porukama i lepim željama, ali bez konkretnih rezultata

- Kada uporedite našu situaciju sa ovim što se dešava recimo u Ukrajini, vi vidite da Ujedinjene nacije apsolutno predstavljaju ono što bi Kinezi rekli‚ tigra bez zuba‚ ali za male zemlje, za nas je veoma bitno da se tamo održi što više sastanaka - istakao je Drecun.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (15)

Loading
milica

24.09.2024 10:06

Vucic iz dana u dan sve vise cini za Srbiju, hvala mu sto nikad ne staje.

Ana

24.09.2024 10:07

Vucic se bori za interese svog naroda.

Samotaki

24.09.2024 10:08

Predsednik Vučić ima pravi put! Ovaj susret na Generalnoj skupštini UN je savršena prilika da se ukaže na teške uslove života Srba na Kosovu. Važno je da svet čuje našu priču!

Samotaki

24.09.2024 10:09

Nadam se da će predsednik iskoristiti ovaj forum da postavi važne zahteve za zaštitu srpskog naroda na Kosmetu. Međunarodno pravo mora biti poštovano!