BANJSKA U SUZAMA! Porodica i meštani okupili se na mestu gde je poginuo Stefan Nedeljković

Autor:

Vesti

24.09.2024

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošlo je godinu dana od stradanja Srbina kod Zvečana!

BANJSKA U SUZAMA! Porodica i meštani okupili se na mestu gde je poginuo Stefan Nedeljković

Foto: printskrin

Porodica, prijatelji i  meštani okupili su se danas u Banjskoj kod Zvečana kako bi upalili sveće na mestu gde je pre godinu dana u sukobu sa tzv. kosovskom policijom život izgubio Stefan Nedeljković.

Dragan Nedeljković, otac ubijenog Stefana izjavio je da je prošla jedna bolna godina za njega i njegovu porodicu, dodajući da život mora da se nastavi dalje.

- Moramo da izdržimo i moramo da budemo jaki. Ljudi hoće ovde da dođu, ne samo danas, dođu kad imaju vremena da zapale sveću. Vidite da je malo nepristupačno, ali će kroz neko vreme ovo morati da se uredi - rekao je Dragan Nedeljković.

Na mestu gde je stradao Stefan Nedeljković danas su bili i  roditelji i brat Bojana Mijailovića, koji je takođe stradao u sukobu.

- Oni i dan danas ne znaju mesto gde je njihov sin stradao. Ja vas molim da se u međuvremenu raspitamo i da pomognemo ljudima da i oni dođu na to mesto i zapale sveću. Ja sam platio jedan krst koji bi trebalo ovde da postavimo, trenutna situacija ne dozvoljava, ali kada dođe vreme postavićemo obeležje i ono će ovde da stoji - rekao je Nedeljković.

Pre godinu dana, 24. septembra 2023, godine, u Banjskoj su u sukobu lokalnih Srba i tzv. kosovske policije poginuli Stefan Nedeljković, Bojan Mijailović i Igor Milenković, a stradao je i jedan pripadnik tzv. kosovske policije.

Eparhija raško-prizrenska ranije je saopštila da će Manastir Svetog arhiđakona i prvomučenika Stefana u Banjskoj biti zatvoren za posete od 23. do 26. septembra iz bezbednosnih razloga i očuvanja mira, koji je, kako je navedeno, u ovom trenutku manastiru preko potreban.

Privremene insitucije u Prištini danas su jednu ulicu u Banjskoj nazvale po poginulom albanskom policajcu Afrimu Bunjakuu, a otkrivanju table sa imenom ulice prisustvovao je i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti. 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading