PETKOVIĆ ZAGRMEO: Ako je Stano promenio poslodavca, neka to jasno kaže!

Autor:

Vesti

24.09.2024

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petković je osudio ovaj čin kao direktno kršenje obavezne statusne neutralnosti EU

PETKOVIĆ ZAGRMEO: Ako je Stano promenio poslodavca, neka to jasno kaže!

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Petar Petković

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković oštro je reagovao na svom zvaničnom X profilu povodom postupka portparola Evropske unije Petera Stana, koji je u objavi na ovoj društvenoj mreži uz zastavu Srbije istakao i zastavu tzv. Kosova.

Petković je osudio ovaj čin kao direktno kršenje obavezne statusne neutralnosti EU, ističući da Stano ovim potezom izlazi iz svog mandata.

- Ko je ovlastio portparola EU @ExtSpoxEU da krši statusnu neutralnost EU i da priznaje takozvano Kosovo? U čije ime govori i zbog čega izlazi iz svog mandata, kada 5 država EU ne priznaje nezavisnost tzv. Kosova? Ako je Stano promenio poslodavca, neka to jasno kaže! - napisao je Petković.

Pitanje Kosova i Metohije i dalje izaziva duboke podele unutar Evropske unije, s obzirom na to da pet država članica ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

 

 

Podsetimo, ranije ovog meseca Petković je izjavio da u Briselu nije došlo do trojnog sastanka sa Prištinom, jer je to odbio njihov pregovarač Besnik Bisljimi, dok je delegacija Beograda insistirala na temama kao što su ZSO, usluge i pitanje primene sporazuma i predstavila mere za zaštitu srpskog naroda.

 - Do trojnog direktnog susreta sa prištinskom stranom nije došlo zato što je gospodin Bisljimi odbio da se sretne sa predstavnicima Beograda, jer smo mi insistirali na temama kao što su ZSO, usluge i pitanje implementacije odnosno primene sporazuma - rekao je Petković novinarima.

Petković je posle sastanka sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom u okviru dijaloga Beograda sa Prištinom, rekao da se razgovaralo o punoj implementaciji svih prethodno postignutih i dogovorenih sporazuma, kao i sveobuhvatnim merama koje je predstavio Aleksandar Vučić za zaštitu srpskog naroda na KiM i oživljavanje procesa dijaloga.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Ena

24.09.2024 14:50

Stano je jedan od onih kojima je sila iznad zakona, ali neće ni to doveka trajati.