Dačić: Govor predsednika Vučića pogodio suštinu kolapsa međunarodnog pravnog sistema

Autor:

Vesti

24.09.2024

22:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivica Dačić o govoru Aleksandra Vučića pred Generalnom skupštinom UN.

Dačić: Govor predsednika Vučića pogodio suštinu kolapsa međunarodnog pravnog sistema

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija pogodio suštinu kolapsa međunarodnog pravnog sistema, koji je započeo nelegalnom agresijom na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju, bez saglasnosti Saveta bezbednosti UN-a.

- Govor predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija pogodio je suštinu kolapsa međunarodnog pravnog sistema, koji je započeo nelegalnom agresijom na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju, bez saglasnosti Saveta bezbednosti UN-a. 

Ta agresija je stvorila presedane, što je na kraju dovelo do jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, i njegovog priznanja od strane zemalja agresora, kao i do izbijanja ratnih sukoba u mnogim krajevima sveta. 

Govor predsednika Vučića je najbolja dijagnoza stanja u međunarodnoj zajednici koja se čula u Ujedinjenim nacijama u novije doba. 

Ceo svet je mogao da jasno čuje poziciju Srbije i koliko je Srbija cenjena u slobodarskom svetu. 

Upućujem punu podršku stavovima iznetim od strane predsednika Vučića, koji su u najboljem nacionalnom i državnom interesu -  izjavio je ministar Dačić

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading