VUČIĆ SE SASTAO SA PREDSEDNIKOM KONGA: Izrazio sam zahvalnost na podršci teritorijalnom integritetu Srbije

Autor:

Vesti

25.09.2024

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prijateljski i otvoren razgovor, naveo je predsednik

VUČIĆ SE SASTAO SA PREDSEDNIKOM KONGA: Izrazio sam zahvalnost na podršci teritorijalnom integritetu Srbije

Foto: Prinskrin buducnost av

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Demokratske Republike Kongo Feliksom Čisekedijem Čilombom tokom zasedanja 79. Generalne skupštine UN.

- Prijateljski i otvoren razgovor sa predsednikom Čilombom o aktuelnim globalnim dešavanjima, potrebi za očuvanjem multilateralizma u svetu, kao i o bilateralnim odnosima naše dve zemlje.

 

 


Izrazio sam zahvalnost tradicionalno prijateljskoj Republici Kongo na principijelnoj podršci teritorijalnom integritetu Srbije i našim pozicijama u međunarodnoj areni, a u cilju zaštite našeg naroda, međunarodnog prava i pravde.

Srbija je istinski posvećena nastavku jačanja saradnje i solidarnosti sa zemljama afričkog kontinenta, sa kojima pored zajedničkih vizija slobode i nezavisnosti, delimo i interes za realizacijom ogromnog potencijala u privrednoj saradnji.

Iskoristio sam ovu priliku da pozovem predsednika DR Kongo da ponovo poseti Srbiju i da zajedno nastavimo rad na jačanju odnosa naše dve zemlje i dva naroda - napisao je Vučić na Instagramu.

Podsetimo, Vučić se u Njujorku sastao i sa ministrom spoljnih poslova NR Kine Vang Jiem tokom zasedanja 79. Generalne skupštine UN.

- Izuzetno važan sastanak sa ministrom spoljnih poslova Narodne Republike Kine Vang Jiem sa kojim sam razmotrio sve najvažnije teme, od bilateralnih odnosa naših zemalja i dalje saradnje u oblastima od obostranog značaja, do globalnih pitanja i problema sa kojima se susreće današnjica.

Istakao sam da je Srbija zahvalna Kini koja je u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija glasala protiv rezolucije o Srebrenici i zamolio ministra da predsedniku Si Đinpingu prenese pozdrave i našu zahvalnost na postojanoj podršci i iskrenom prijateljstvu.

Predočio sam mu sve težu situaciju za srpski narod na Kosovu i Metohiji i zatražio kinesku podršku u borbi za istinu i poštovanje međunarodnog prava - navodi predsednik u svojoj objavi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (24)

Loading
gundjalo

25.09.2024 10:23

Svaka cast, predsednik se ljudski zahvalio na saradnji i podrsci!!!!!

Olja

25.09.2024 10:24

Iako je Kongo od nas veoma udaljena zemlja to nas ne sprečava da održavamo iskreno i pravo prijateljstvo.

Ana

25.09.2024 10:28

Srbija i naravno predsednik Vučić je uvek zahvalan na svakoj podršci.

Iva

25.09.2024 10:28

Svaki otvoren razgovor je uvek značajan.