NASTAVLJA SE REPRESIJA KURTIJEVOG REŽIMA NA SEVERU KiM! Oglasila se Srpska lista!

Autor:

Vesti

26.09.2024

17:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz stranke su izrazili uverenje da će sve odluke koje su donete protiv interesa građana u opštinama na severu od strane nelegalnih i nelegitimnih odbornika, biti poništene.

NASTAVLJA SE REPRESIJA KURTIJEVOG REŽIMA NA SEVERU KiM! Oglasila se Srpska lista!

Foto: Srpska lista

Srpska lista je izdala saopštenje koje osuđuje preuzimanje prostorija koje su prethodno koristile Kancelarija za Kosovo i Metohiju, PIO fond, Centar za socijalni rad i Kosovsko-Mitrovački upravni okrug od strane tzv. kosovske policije. Iz Srpske liste ističu da se represija režima Aljbina Kurtija i pravno i institucionalno nasilje nad Srbima na severu nastavlja odlukom da se uzurpirana zgrada dodeli tzv. kosovskoj policiji.

Srpska lista naglašava da je ova odluka doneta uprkos pozivima međunarodnih predstavnika da Priština prestane sa jednostranim, eskalatornim i nekoordinisanim akcijama. 

- Represija Kurtijevog režima, pravno i institucionalno nasilje i pored poziva međunarodnih predstavnika da se sa jednostranim, eskalatornim i nekoordinisanim akcijama prestanu se nastavlja odlukom da se uzurpirana zgrada u kojoj su usluge građanima pružali Kancelarija za Kosovo i Metohiju, PIO fond, Centar za socijalni rad i Kosovsko-Mitrovački upravni okrug da Kurtijevoj monoetničkoj policiji - navodi se u saopštenju.

Takođe, ističu da je odluka doneta bez ikakvog pravnog ili drugog osnova i da je doneli odbornici nemaju nikakav legitimitet niti podršku građana severne Kosovske Mitrovice.

- Odluku da se oteta imovina bez ikakvog pravnog ili drugog osnova pokloni Svečljinim pulenima doneli su nelegalni i nelegitimni albanski odbornici koji nemaju nikakav legitimitet niti podršku građana severne Kosovske Mitrovice. Ova odluka je doneta danas, iako su uzurpatori nelegalno, bez ikakvog osnova to dodelili raznim kosovskim organima skoro mesec dana ranije - ukazuju iz Srpske liste.

Srpska lista je izrazila uverenje da će sve odluke koje su donete protiv interesa građana na severu Kosova biti poništene i pozvala međunarodnu zajednicu da reaguje na ukidanje prava Srba na Kosovu. Takođe, poručili su da politika sile, represije i otimačine će biti poražena snagom pravde i istine.

- Imajući u vidu sve nelegalne odluke koje su donete protiv interesa građana u opštinama na severu od strane nelegalnih i nelegitimnih odbornika, treba jasno reći da će doći dan kada će sve one biti poništene i stanje vraćeno u pređašnje stanje. Politika sile, represije i otimačine će kad tad biti poražena snagom pravde i istine. Međunarodni predstavnici moraju osuditi današnju ekslatornu odluku čija je jedina svrha da se Srbima nanese šteta, imajući u vidu da desetine hiljada građana zbog ove uzurpacije neće moći da dobiju svoje usluge - poručuje Srpska lista.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading