BIVŠI PREDSEDNIK ČEŠKE PUNI 80 GODINA I SLAVI SA SVETSKIM POLITIČARIMA! Među zvanicama i predsednik Vučić!

Autor:

Vesti

28.09.2024

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zeman će goste darivati knjigama.

BIVŠI PREDSEDNIK ČEŠKE PUNI 80 GODINA I SLAVI SA SVETSKIM POLITIČARIMA! Među zvanicama i predsednik Vučić!

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Bivši predsednik Češke Miloš Zeman danas proslavlja 80. rođendan sa svojim političkim prijateljima, sadašnjim i bivšim premijerima i predsednicima, među kojima su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijeri Mađarske i Slovačke Viktor Orban i Robert Fico i bivši nemački kancelar Gerhard Šreder.

Češki premijer Petr Fijala nije pozvan na žurku u luksuznom hotelu Štekl u blizini zamka Hlubok nad Vltava na jugu zemlje, jer bi, kako je rekao Zeman, bilo licemerno gledati jedni druge „sa kiselim osmehom “, dok su gosti pored stranaca uglavnom domaći populisti, na čelu sa bivšim premijerom Andrejem Babišom i rukovodstvom domaćih radikalnih nacionalista i ekstremista.

Zemanova proslava rođendana počeće ručkom sa slovačkim premijerom Robertom Ficom, koji će potom otputovati u državnu posetu, a Bratislavu će na samoj večernjoj proslavi, među 200 zvanica, predstavljati predsednik Peter Pelegrini.

Pored Pelegrinija i Vučića, poziv je dobio i poljski predsednik Andžej Duda, lider populističke opozicione stranke Pravo i Pravda.

Zeman sprema poklone za goste, svoju najnoviju knjigu "Predsednička hrabrost", koja predstavlja bilans njegove tri decenije u češkoj politici, a žurka završava vatrometom.

Zemanov sat otišao u ruke prvog deteta rođenog na KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poklonio je sat, koji je dobio od nekadašnjeg češkog predsednika Miloša Zemana, prvorođenom dečaku na KiM u 2024. godini. Sat je ranije bio predmet napada na predsednika, a poklon je od dugogodišnjeg prijatelja Miloša Zemna.

Aleksandar Vučić je u video-snimku na Instagram nalogu buducnosrbijeav, rekao da sat koji mu je poklonio Zeman, daruje Jakovu, dečaku koji je rođen 1. janura 2024. godine u 2 sata i 35 minuta posle ponoći u porodilištu u Gračanici.

"Bio sam meta napada proteklih meseci da posedujem skupoceni sat, vredan stotine hiljadu evra. To su radili naši politički protivnici, ne mareći za istinu. Obećao sam da ću ga, zbog sumnje da je reč o skupocenom satu, pokloniti prvorođenom detetu na KiM", naveo je Vučić. 

Vučić je istakao da se nada da će Jakov, sin Borka i Kristine Jovanović iz sela Gotovuše kod Štrpca, čuvati sat kao što svi Srbi na KiM čuvaju srpsko ime i prezime, našu zemlju.

"Zahvalni smo za sve što ste učinili za srpski narod na KiM. Neka Vam Badnji dan i Badnje veče donese toplinu, mir i ljubav", poručio je predsednik Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading