NAPAD NA ALEKSIĆE DUBOKO ZABRINUO SRBE! Hitno oglašavanje Kancelarije za KiM: Očekujemo da se rasvetle svi detalji ovog nezapamćenog događaja

Autor:

Vesti

30.09.2024

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malo je prošlo od poslednjeg brutalnog napada na Srbe na Kosmetu

NAPAD NA ALEKSIĆE DUBOKO ZABRINUO SRBE! Hitno oglašavanje Kancelarije za KiM: Očekujemo da se rasvetle svi detalji ovog nezapamćenog događaja

Foto: Public

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da je brutalni napad na Dušanku i Dragana Aleksića iz Gračanice onespokojio i duboko zabrinuo sve Srbe koji žive u ovom srpskom mestu, ali i na čitavoj AP Kosovu i Metohiji, posebno imajući u vidu da je srpski narod u tom delu pokrajine veoma često bio na meti albanskih ekstremista i huligana.

Kako se navodi u saopštenju, detalji tog mučkog napada do koga je došlo u njihovoj porodičnoj kući, u blizni samog manastira Gračanica i dalje se utvrđuju, a Aleksićima su od strane lekara konstatovane brojne povrede.

Do ovog napada dolazi neposredno nakon što je u Starom Gracku prvo vezan i pretučen Srbin Dejan Radić, koji je potom opljačkan, što ukazuje na seriju napada na naš narod, posebno na centralnom Kosovu, podseća Kancelarija i dodaje da ovaj sled događaja još jednom upućuje da bezbednost mora da bude prioritet u srpskim sredinama.

- S tim u vezi Kancelarija za KiM očekuje da se rasvetle svi detalji ovog nezapamćenog događaja - navodi se u saopštenju.

Podsećamo da je pretučene supružnike pronašla komšinica, koja ih je odvezla do bolnice u Gračanici, a nakon toga su hitno prebačeni na dalje zbrinjavanje u Prištinu sa povredama u predelu glave.

Tzv. kosovska policija izvršila je uviđaj, ali za sada nema detaljnijih informacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading