VUČIĆ UPUTIO ČESTITKU RABINU ISAKU ASIELU: Ponosni smo što je Republika Srbija naša zajednička kuća

Autor:

Vesti

03.10.2024

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prelepa čestitka u teškim vremenima

VUČIĆ UPUTIO ČESTITKU RABINU ISAKU ASIELU: Ponosni smo što je Republika Srbija naša zajednička kuća

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku rabinu Jevrejske zajednice u Srbiji Isaku Asielu, ali i čitavoj jevrejskoj zajednici u Srbiji i svetu.

Tekst čestitke predsednika Vučića

- Svim pripadnicima Jevrejske zajednice povodom Roš Ašane i predstojećih praznika srdačno želim dobru godinu.

Srbe i Jevreje vezuju duboke veze, toliko puta osvedočene u najtežim momentima istorije naših naroda. I naše vreme pojedinca i narode suočava sa kompleksnim izazovima. Zato je ovaj praznik dragocen podsetnik da u dobu kada se ponekad relativizuju čak i trajne i univerzalne vrednosti, moramo čuvati istinu, pravdu i tradiciju, jer samo na taj način svet možemo učiniti dobrim mestom za život svih, za razvoj i napredak. 

Želim da naredna godina bude dobra, puna mira, radosti, uspeha i svakog napretka i ponosni smo što je Republika Srbija naša zajednička kuća.  

Šana Tova! - napisao je predsednik Vučić

Predsednik je i juče na društvenoj mreži ''Iks'' čestitao je svim Jevrejima u Srbiji i svetu Roš Hašanu-Novu godinu.

 

 

- Šana Tova jevrejskoj zajednici u Srbiji i širom sveta! Neka se vrate taoci i zavlada mir - napisao je predsednik, aludirajući na izazovnu situaciju na Bliskom istoku, gde su izraelski civili i dalje taoci palestinskog Hamasa.

Čestitkama se tradicionalno pridružio i patrijarh srpski gospodin Porfirije, a tekst njegove čestitke možete pročitati OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading