PRED SRBIJOM TEŠKA NEDELJA! Vučić: "VIDEO SAM TEKST PREDLOGA DEKLARACIJE I DA SVI MORAMO DA UVEDEMO SANKCIJE RUSIJI"!

Autor:

Vesti

06.10.2024

22:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Dubrovnik dolazi i Volodimir Zelenski.

PRED SRBIJOM TEŠKA NEDELJA! Vučić: "VIDEO SAM TEKST PREDLOGA DEKLARACIJE I DA SVI MORAMO DA UVEDEMO SANKCIJE RUSIJI"!

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je gost emisije "Hit Tvit" na TV Pink.

Vučić je rekao da će biti teška nedelja po pitanju sankcija Rusiji.

- U sredu je zakazan u Dubrovniku format jugoistočne Evrope, plus Zelenski, ne znam jel učestvujemo ili ne. Video sam tekst predloga Deklaracije da svi moramo da uvedemo sankcije, samo čekaju Vučićevo odobrenje. Biće muka ove nedelje i za nas i za njih - rekao je Vučić.

Govoreći o investicionom rejtigu koji je Srbija dobila prvi put u istoriji, Vučić je kazao:

- To je izuzetno dobra vest za građane naše zemlje, toliko dobra da svi oni drugi koji iščekuju loše vesti su ućutali. Srbija jedina zemlja kandidat za EU koja ima investicioni rejting, izjednačili smo se sa Rumunijom i Mađarskom, to je izuzetan signal za investitore, a sutra će se već videti i prvi efekti na tržištu kapitala - rekao je predsednik. 

On je rekao da je to dokaz da su javne finansije sigurne i stabilne, kao i da će zaduživanje na tržištu kapitala biti povoljnije.

- Moraćemo još mnogo da radimo, napredujemo i dalje poboljšavamo naš rejting, ali ovo je jedan čudesan rezultat. Nama je 2012. smanjen kreditni rejting upravo zbog svega što su radili 2008. i 2012. Posle toga smo četiri stepenika rasli do ovde, znate li koliko su teški ti stepenici? Sad kad pogledate, pre 10 godina, kada su i otac i majka moji bili protiv onoga što sam radio ma koliko ih uveravao da je to za dobrobit Srbije, kada smo morali da smanjimo deo penzija i plata u javnom sektoru, da bismo danas došli do toga da su najviše plate u regionu. Ispred nas su bili i Crna Gora od koje imamo 50 odsto veće plate, i Bosna i Hercegovina. Kada vodite tako jasnu i dobru fiskalnu politiku, dug i težak razgovor ministar finansija, Vučević i ja, morao sam da im pomognem da skinemo 3,5 milijarde evra želja naših ministara. Morao sam ja to sve da skrešem - objasnio je predsednik. 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (32)

Loading
Maja

06.10.2024 22:20

Strasno je kako Srbiju uslovljavaju iako znaju da smo mi slobodarska zemlja koja ne zeli da igra kako drugi sviraju.

Giga

06.10.2024 22:20

Pred Srbijom je veoma teska nedelja, ali predsednik Vucic ce sve uraditi kako bi narod u Srbiji ziveo mirnoni stabilno.

Veljko

06.10.2024 22:20

Znam da će Vučić da izabere najbolje.

Ana

06.10.2024 22:21

Srbija uvek radi naporno