"MI SMO ZEMLJA KOJA SAMOSTALNO DONOSI SVOJE ODLUKE, I TAKO ĆE UVEK BITI" Oglasio se predsednik Vučić iz Tivta (VIDEO)

Autor:

Vesti

08.10.2024

22:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ja se ponosim time što smo mi slobodna, nezavisna i slobodarska država, naveo je Vučić.

"MI SMO ZEMLJA KOJA SAMOSTALNO DONOSI SVOJE ODLUKE, I TAKO ĆE UVEK BITI" Oglasio se predsednik Vučić iz Tivta (VIDEO)

Foto: Printscreen/Pink

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas se obratio javnosti iz Tivta, nakon gde je odgovarao na pitanja novinara.

Ja se ponosim time što smo mi slobodna, nezavisna i slobodarska država, kojoj ne šalju mejl iz Brisela kako će da glasa, i da li će da se pridružuje, ili neće da se pridružuje, nečemu. Mi smo zemlja koja samostalno donosi svoje odluke, i tako će biti i u budućnosti - naveo je predsednik Vučić. 

 

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas iz Hamburga u Tivat odakle se obratio javnosti.

Pres konferenciju su održali i predsednik Crne Gore Jakov Milatović, predsednica Slovenije Nataša Pirc Musa, kao i hrvatski lider Zoran Milanović, međutim ono što je primetno jeste da je konferencija predsednika Srbije Aleksandra Vučića privukla ogromnu pažnju medija, a veliki broj novinara pokazao je interesovanje za obraćanje srpskog lidera.

Domaćin samita Brdo-Brioni procesa je crnogorski predsednik Jakov Milatović, a plenarna sednica je počela jutros u zgradi Zbirke pomorskog nasleđa Porto Montenegra. Na sednici se razgovara o pitanjima unapređenja saradnje zemalja Zapadnog Balkana sa zemljama članicama Evropske unije.

Nakon plenarne sednice, učesnici će održati konferenciju na kojoj će govoriti predsednik Crne Gore Jakov Milatović, predsednica Slovenije Nataša Pirc Musar i predsednik Hrvatske Zoran Milanović. Vučić je uoči dolaska u Tivat izjavio da je uobičajena stvar da se u Crnoj Gori Srbija i on vide kao krivci za probleme sa koalicijama u toj zemlji, kao i da će akterima sa tamošnje medijske i političke scene reći u lice sve što ima. Iz kabineta Milatovića ranije je saopšteno da je samit lidera Brdo-Brioni Procesa prilika da se potvrde dobrosusedski odnosi i ojača regionalna saradnja, te da se iskaže potreba za intenziviranjem strateškog dijaloga između Evropske unije i zemalja Zapadnog Balkana.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Kosta

08.10.2024 22:30

Zahvaljujući Vučiću Srbija je dobro kotirana na svetskoj političkoj sceni.

Marko

08.10.2024 22:30

Uvek cemo biti slobodna i nezavisna zemlja koja donosi svoje odluke samostalno.

Tanja

08.10.2024 22:31

Srbija je mala zemlja ali samostalna , nezavisna i suverena država koja se bori za interese građana Srbije.

Mitar

08.10.2024 22:32

Ovako rade pravi predsednici koji vole svoju zemlju i svoj narod.Vučić je ovo pokazao bezbroj puta.