ZAPAD U TAJNOSTI FORMIRA NOVI OVK?! Kurtijeve trupe u Nemačkoj na specijalnom treningu, pripadnici Kfora spremni za NEREDE!

Autor:

Vesti

10.10.2024

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nešto se čudno dešava u južnoj srpskoj pokrajini.

ZAPAD U TAJNOSTI FORMIRA NOVI OVK?! Kurtijeve trupe u Nemačkoj na specijalnom treningu, pripadnici Kfora spremni za NEREDE!

Foto: Tanjug/AP

Američki vojnici Kfora završili su juče obuku tzv. kosovskih bezbednosnih snaga (KBS), saopšteno je iz ove misije, prenosi Kossev.

Obuka je održana u Zajedničkom multinacionalnom centru za spremnost u Nemačkoj, gde je fokus bio na vežbama kontrolisanja i razbijanja nereda.

U saopštenju Kfora naglašava se da je ova obuka deo kontinuiranih napora NATO da izgradi mir i stabilnost u tzv. državi Kosovu.

- NATO vodi operaciju podrške miru na Kosovu od juna 1999. godine, kao deo šireg međunarodnog angažmana za izgradnju mira i stabilnosti u ovom regionu - poručuju iz Kfora.

I italijanski vojnici se spremaju za nerede?

Republika

Foto: Kfor

Da li Zapad zna nešto što mi ne znamo?

Italijanski pripadnici Kfora sproveli su obuku za kontrolu nereda u kampu "Villaggio Italia", potvrđeno je iz ove misije NATO.

U kratkom saopštenju, navode da su u pitanju pripadnici operativnih rezervnih snaga i multinacionalne specijalizovane jedinice.

Podsetili su i na to da je Kfor treći po odgovornosti u bezbednosnom lancu, nakon Kosovske policije i Eeleksa, sa kojima, navode, tesno sarađuju.

U toku je ilegalna desetogodišnja transformacija KBS u vojsku, koja se, uprkos zvaničnim protivljenju NATO i Kfora, nasilno sprovodi od strane prištinskih vlasti, od 2018. 

Kako premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti sve manje prikriva svoje odavno jasne namere, a prva u redu tih namera jeste i etničko čišćenje Kosmeta, jasno je da mu je za akciju potrebna vojska koju nema. Da li Zapad aktivno učestvuje u podizanju nove šiptarske armije na Kosmetu i da li svesno rade na ponovnom rađanju tzv. OVK?

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Prošlo je 20 godina, ali neke stvari se nisu promenile

Jedno je sigurno, na Kosovu i Metohiji, situacija za Srbe je najgora od 2004. i martovskih pogroma. Aktivnim obučavanjem tzv. kosovskih paravojnih formacija, Zapad samo doprinosi sve većoj napetosti u regionu i sve većem zastrašivanju srpskog naroda.

Umesto da obavljaju zadatke koje im nalaže Rezolucija 1244, koju tako često citiraju, vojnici Kfora se hvale "uskom saradnjom" sa Kurtijevim specijalcima, koji odmah nakon obuke odu da pohapse svež kontigent Srba, čisto da ne ispadnu iz forme.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading