U SREDU POTPISUJEMO VAŽAN ENERGETSKI UGOVOR! Vučić: Omogućiće nam da nekoliko godina imamo električnu energiju

Autor:

Vesti

10.10.2024

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpisan je i dogovor o strateškoj saradnji u oblasti energetike

U SREDU POTPISUJEMO VAŽAN ENERGETSKI UGOVOR! Vučić: Omogućiće nam da nekoliko godina imamo električnu energiju

Foto: printskrin pink tv

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa podsekretarom SAD za ekonomski rast, energetiku i životnu sredinu Hozeom Fernandezom. Nakon sastanka sa Fernandezom predsednik Vučić se obraća javnosti.

- Imali smo dobar, dug i sadržajan razgovor. Naša ekonomska saradnja sa SAD, bez obzira na distancu između naših zemalja značajno napreduje i višestruko je uvećana. Očekujem da pređe 1,4 milijarde dolara. Sledeće nedelje ćemo potpisati veoma značajan energetski ugovor, koji će u budućnosti značiti mnogo za našu zemlju - naglasio je on.

Potpisan je i dogovor o strateškoj saradnji u oblasti energetike, i da je razgovarano i o uvođenju 5G mreže u Srbiji, kao i o zaštiti podataka.

- Pošto smo deo zajedničke alijanse koje čini EU i druge razvijene zemlje i zemlje u razvoju, pričali smo o korišćenju mineralnih sirovina i litijumu, i ja sam rekao da ćemo konačnu odluku doneti kada sagledamo sve studije. Verujem da uz podršku i pomoć SAD možemo omogućiti najvišu zaštitu ljudi i životne sredine. Postojanje mineralnih sirovina na teritoriji Srbije je uslov za dalji razvoj naše zemlje - rekao je predsednik.

50 miliona evra za Telekom

Vučić naglašava da SAD ima odličnu saradnju sa Telekomom, i da će EKSIM banka uložiti 50 miliona evra u srpsku kompaniju.

- Sve je to vezano za ključne dve reči kada govorimo o mineralnim sirovinama - to su nauka i činjenice. Ništa ne sme da se zasniva na teorijama zavere, već samo na naučnim činjenicama. Mi sve ovo radimo za rast ekonomije, očekujemo da stopa rasta, uprkos suši, bude veća od 4 odsto. Važno je da idemo stepenik po stepenik napred, a ne da očekujemo da se sve nastavi samo od sebe - kaže on.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (37)

Loading
Nenad

10.10.2024 12:23

Vucic cini sve za svoju Srbiju.

Veljko

10.10.2024 12:23

Dok ce veci deo sveta imati problema sa strujom Srbija je spremna

Davor

10.10.2024 12:24

Energetski ugovor sa SAD omogućiće Srbiji ekonomski napredak i stabilnost.

Milos

10.10.2024 12:24

Vucic svojom politikom je spreman da odoli svim izazovima.