NEISTINE ĐILASOVOG ZAMENIKA NA SEDNICI SKUPŠTINE SRBIJE: Borko izmislio da je ambasador pobegao!

Autor:

Vesti

10.10.2024

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đilasov funkcioner je, ne trepnuvši, slagao celu javnost

NEISTINE ĐILASOVOG ZAMENIKA NA SEDNICI SKUPŠTINE SRBIJE: Borko izmislio da je ambasador pobegao!

Foto: youtube.com/printscreen

Borko Stefanović, zamenik lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, danas je na zasedanju Skupštine Srbije optužio šefa diplomatije Marka Đurića da je avionom iz Libana u sredu evakuisao ambasadora Srbije u Siriji Radovana Stojanovića.

Đilasov funkcioner je, ne trepnuvši, slagao celu javnost. Naime, on je usput pohvalio što su srpski državljani evakuisani iz Libana koji je na meti izraelskih snaga, kao i ambasadora Milana Trojanovića, a ustvari ovaj potez iskoristio da napadne Đurića i Stojanovića.

- Videli smo da ambasador Trojanović nije evakuisan iz Libana zbog ratnih dejstava. Moje pitanje je zašto je, istim avionom, među ostalim građanima, evakuisan i naš ambasador iz Damaska, Sirija? Da li je moguće da je Trojanović u Bejrutu manje ugrožen nego vaš ambasador u Damasku, a plus je čovek došao iz BIA, pa se očekuje da bi trebalo više da zna o bezbednosti? - upitao je Stefanović.

A, šta je prava istina?

- Stojanović je došao samo na konsultacije u Beograd, potpuna je laž da je pobegao od rata u Siriji. Ovo je najobičnija zloupotreba skupštinske govornice kako bi se iznele najobičnije izmišljotine i bacila senka na časnog diplomatu - kaže dobro obavešteni izvor Srpskog telegrafa.

Danonoćno radio posle zemljotresa

Stojanović je, inače, imenovan za ambasadora u Siriji 2021. godine i bio je danonoćno angažovan u februaru prošle godine kada su ovu zemlju pogodili katastrofalni zemljotresi i odneli hiljade života. On je tada svakodnevno izveštavao javnost o situaciji i koordinirao pomoć koja je pristizala iz Srbije.

- Ponosan sam na to kako je naš narod reagovao na ovo veliko stradanje. Svi građani Srbije, kao i mi zaposleni u ambasadi, dobro smo i to je ono što želimo i narodu Sirije - rekao je ambasador tada u jednom TV uključenju.

On dodaje da će se Stojanović već za nekoliko dana vratiti svojim dužnostima u punom kapacitetu.

Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije za Srpski telegraf kaže da se pozicija naših ambasada u svetu određuje sistemski.

- Tu nema mesta politizaciji. Takvu situaciju koristiti u dnevnopolitičke svrhe govori o lošim namerama - ocenjuje Miletić.

Bonus video


 


 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading