VLADA SRBIJE USVOJILA VAŽNU UREDBU! Odlična vest za sve koji žele da kupe kuću!

Autor:

Vesti

10.10.2024

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada je obezbedila 950 miliona dinara za ovu namenu.

VLADA SRBIJE USVOJILA VAŽNU UREDBU! Odlična vest za sve koji žele da kupe kuću!

Foto: Shutterstock

Zgrada Vlade Srbije

Vlada Srbije donela je danas Uredbu o izmeni Uredbe o utvrđivanju Programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Srbije za ovu godinu, za šta je obezbeđeno 950 miliona dinara. Usvajanjem ovih izmena omogućen je nastavak realizacije Programa s obzirom na to da je na Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava pristigao veliki broj prijava koje ispunjavaju uslove, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Vlada je usvojila i Zaključak o usvajanju Programa podrške ekonomskom razvoju manje razvijenih opština kroz razvoj porodičnog i ženskog preduzetništva na selu. Ovim programom se realizuje jedan od osnovnih ciljeva Vlade Srbije - podrška u sprovođenju mera u cilju ekonomskog i političkog osnaživanja žena, koje podstiču žensko preduzetništvo i ekonomsko osnaživanje žena iz osetljivih grupa, a edukativni i podsticajni programi utiču na podizanje svesti za aktivno učešće žena u politici i javnom životu.

Programom se utvrđuju ciljevi, korisnici i namena sredstava, finansijski okvir, način realizacije, zaključivanje ugovora, praćenje realizacije Programa i izveštavanje.

Na sednici je doneta izmenjena Odluka o privremenoj zabrani uvoza peleta od drveta dodatnih 90 dana, imajući u vidu da poremećaji na tržištu tog proizvoda još nisu otklonjeni, mada su efekti zabrane primetni u poslednjih 30 dana.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading