ŠVAJCARSKI LIST OBJAVIO SPECIJALNI DODATAK! Veltvohe piše: Srbija pravo čudo Balkana!

Autor:

Vesti

14.10.2024

18:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

List piše da su mnoge pravoslavne crkve i manastiri na Kosovu porušili i spalili albanski ekstremisti, a da su mnogi od tih objekata bili stari vekovima.

ŠVAJCARSKI LIST OBJAVIO SPECIJALNI DODATAK! Veltvohe piše: Srbija pravo čudo Balkana!

Foto: Profimedia

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon zahvalio je švajcarskom nedeljniku Veltvohe, koji je u svom najnovijem broju objavio poseban dodatak "Srbija - čudo Balkana".

Nedeljnik Veltvohe, s tradicijom drugom 91 godinu, ističe uspehe Srbije potkrepljene tekstovima o istaknutim ličnostima iz ekonomskog, političkog, kulturnog i javnog života, dok je posebna pažnja posvećena srpskoj istoriji, izazovima i žrtvama koje je srpski narod podneo tokom ratova 20. veka.

Poseban deo je posvećen Kosovu i Metohiji, gde se navodi da je to kolevka nacije, kao što je izvorna Švajcarska za Švajcarce. List piše da su mnoge pravoslavne crkve i manastiri na Kosovu porušili i spalili albanski ekstremisti, a da su mnogi od tih objekata bili stari vekovima.

- Ovakav objektivan i detaljan način predstavljanja Srbije doprinosi boljem razumevanju naše zemlje u međunarodnoj javnosti, posebno na nemačkom govornom području. Prepoznat je napredak Srbije u oblasti ekonomije, infrastrukture i digitalizacije. Posebno zahvaljujem na isticanju istorijske borbe srpskog naroda za slobodu, kao i na pažnji posvećenoj ličnostima poput Nikole Tesle, Novaka Đokovića i Aleksandra Vučića, koji svojim vrednim radom i talentom predstavljaju Srbiju u najboljem svetlu - rekao je Gujon.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Arno Gujon

U dodatku se podseća i na ekskluzivni intervju predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je Veltvohe objavio početkom juna, kada je izazvao veliku međunarodnu pažnju svetske javnosti.

Urednik i istoričar Kristof Mergeli napisao je autorski tekst "Srbi, junački narod", u kojem objašnjava istorijske sukobe na Balkanu, od bitke na Kosovu preko Balkanskih ratova, Prvog i Drugog svetskog rata do NATO agresije 1999.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading