BABA MU REKLA, A ON JE POSLUŠAO! Edi Rama objasnio zašto je promenio odnos prema Srbiji!

Autor:

Vesti

16.10.2024

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bili smo potpuno razdvojeni dok nisam prvi put posetio Beograd, 68 godina posle početka poslednjeg rata, kako bih uspostavio vezu sa Srbijom, počeo je Rama.

BABA MU REKLA, A ON JE POSLUŠAO! Edi Rama objasnio zašto je promenio odnos prema Srbiji!

Foto: youtube.com/Tanjug News Agency official

Albanski premijer Edi Rama u intervjuu za list "Berliner cajtung“ pod naslovom „Migracijom morate da upravljate pametno“, čiji je povod bio početak rada azilantskog centra u Albaniji po dogovoru s Italijom, pozabavio se i odnosom sa Srbijom.

Na pitanje: "Jugoistočna Evropa ima iza sebe mnogo ratova i kriza. Kakav je trenutni odnos prema susednim zemljama, posebno prema Srbiji i Kosovu?“ Rama je odgovorio:

- Komšije su komšije, ne možeš da ih biraš. Ali uvek treba raditi na tome da se odnosi sa njima popravljaju u neguju. Moja baba je bila mudra žena, nije imala formalno obrazovanje ali je čitala sa oduševljenjem. Uvek je govorila: ’Srećne komšije, srećna kuća’. Zato sam potpuno promenio naš odnos sa Srbijom - kaže albanski premijer.

- Bili smo potpuno razdvojeni dok nisam prvi put posetio Beograd, 68 godina posle početka poslednjeg rata, kako bih uspostavio vezu sa Srbijom. Naravno, imamo razlike, posebno u pogledu na Kosovo. Srbija još uvek poriče realnost da je Kosovo samostalna i nezavisna država. A tu nema povratka - kaže.

- Ali, ako hoćemo da omogućimo bolji život sledećoj generaciji, moramo da prihvatimo da nismo istog mišljenja o tom pitanju. To ne bi trebalo da nas sprečava da u drugim oblastima sarađujemo, jer postoji puno zajedničkih interesa. Čak i ako je Srbija, na primer, bliža Rusiji i Kini, što Albanija nikada ne bi uradila, ipak nam je potreban održiv mir.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading