MINISTAR DAČIĆ DOČEKAO KRALJA ESVATINIJA: "Uveren sam da će ova poseta doprineti podizanju dobrih i prijateljskih odnosa dveju zemalja" (FOTO)

Autor:

Vesti

18.10.2024

20:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić biće domaćin Njegovog Veličanstva kralja Msvatija III od Kraljevine Esvatini

MINISTAR DAČIĆ DOČEKAO KRALJA ESVATINIJA: "Uveren sam da će ova poseta doprineti podizanju dobrih i prijateljskih odnosa dveju zemalja" (FOTO)

Foto: Printscreen/Instagram/ivica.dacic.rs

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić dočekao je na aerodromu "Nikola Tesla" kralja Kraljevine Esvatini, koji je došao u posetu Republici Srbiji.

- Veliko mi je zadovoljstvo što imam priliku da našem prijatelju, Njegovom Veličanstvu kralju Msvatiju III od Kraljevine Esvatini, poželim dobrodošlicu u Republiku Srbiju. Uveren sam da će ova poseta nesumnjivo doprineti podizanju dobrih i prijateljskih odnosa dveju zemalja na jedan poseban nivo - piše na Instagram profilu Ivice Dačića.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić biće domaćin Njegovog Veličanstva kralja Msvatija III od Kraljevine Esvatini, koji će boraviti u zvaničnoj poseti Srbiji od 19. do 22. oktobra, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Prema programu posete, sutra će u 10.30 biti održana ceremonija svečanog dočeka ispred Palate Srbija, a potom će u 10.45 uslediti sastanak predsednika Vučića i kralja Msvatija III od Kraljevine Esvatini.

Potpisivanje sporazuma tačno u podne

U 11.20 biće održan plenarni sastanak delegacija Srbije i Kraljevine Evatini predvođenih predsednikom Vučićem i kraljem Msvatijem III, a u 12.00 biće održana ceremonija potpisivanja sporazuma uz prisustvo predsednika Srbije i kralja Esvatinija.

U 12.05 predviđene su izjave za medije, a u 12.30 predsednik Vučić i kralj Msvati III učestvovaće na okruglom stolu „Srbija i Esvatini – Inovacija kao pokretač rasta“, navedeno je u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading