VUČIĆ SA SUPRUGOM DOMAĆIN VEČERE U ČAST KRALJA ESVATINIJA: Hvala što ste došli u Srbiju! (FOTO)

Autor:

Vesti

19.10.2024

20:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Verujem da će naši sveukupni odnosi u budućnosti napredovati i da ćemo nastaviti da jačamo naše prijateljstvo, istakao je predsednik

VUČIĆ SA SUPRUGOM DOMAĆIN VEČERE U ČAST KRALJA ESVATINIJA: Hvala što ste došli u Srbiju! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sa suprugom bio je domaćin večere u čast Njegovog Veličanstva kralja Msvatija III od Kraljevine Esvatini.

- Hvala vam što ste došli u Srbiju. Čast mi je što sam vas ugostio. Nadam se da uživate u boravku u Srbiji i da smo dobri domaćini.


Mnogo vam hvala za sve što ste uradili za naše prijateljstvo, čak i u danima kada to nije bilo lako. Mi smo veoma lojalni prijateljima i to nećemo zaboraviti.

Verujem da će naši sveukupni odnosi u budućnosti napredovati i da ćemo nastaviti da jačamo naše prijateljstvo.

 

 


Uvek ćete biti naš dragi gost. Osećajte se kao kod svoje kuće! - napisao je predsednik na Instagramu.

Podsetimo, na zajedničkoj konferenciji za medije Njegovo Veličanstvo kralj Msvati III od Esvatinija zahvalio se predsedniku Vučiću i narodu Srbije na gostoprimstvu koje mu je ukazano.

- Zadivljeni smo napretkom i rastom koji vidimo u Srbiji. To pokazuje da zemlja ima dobro vođstvo, i da sledi visinama. Drago mi je što smo iskusili čuveno srpsko gostoprimstvo. Kraljevina Esvatini ceni i vrednuje ujedinjujuću moć kulture. Ovo je čvrst osnov i temelj za odnose između naših dveju zemalja, koja jača podrškom u međunarodnoj areni - istakao je kralj.

On dodaje da posebno priznanje za jačanje odnosa ima i prva dama Srbije Tamara Vučić, koja je posetila Esvatini i pomogla izgradnju domova za ugrožene porodice u toj afričkoj zemlji.

- Zahvalni smo na čvrstim temeljima naših odnosa, kao i na sporazumima koji su potpisani. Mi smo optimistični da će sporazumi utreti put za dublju saradnju. Esvatini je pozicioniran kao konkurentno proizvodno čvorište na jugu Afrike, i ovo je savršen trenutak za srpske kompanije da iskoriste mogućnosti za investiranje - naglasio je Msvati III.

Posebno je pomenuo saradnju u oblasti tehnologije i umrežavanju data centara.

- Naša strategija za digitalizaciju ima za cilj da decentralizuje usluge, i da svi građani imaju jednak pristup istim. Sa partnerstvima kao što je ovo sa Srbijom možemo ostvariti transformativne promene u našim ekonomijama - rekao je on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading