SRBIJA JE NAJUSPEŠNIJA ZEMLJA REGIONA! Vučević iz Indonezije: To je prepoznato na svim meridijanima (FOTO)

Autor:

Vesti

20.10.2024

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važna poruja premijera Vučevića sa "drugog kraja sveta"

SRBIJA JE NAJUSPEŠNIJA ZEMLJA REGIONA! Vučević iz Indonezije: To je prepoznato na svim meridijanima (FOTO)

Foto: Instagram/milosvucevic

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević oglasio se danas na svom profilu na Instagramu povodom ceremonije inauguracije novog predsednika Indonezije i poručio da je na svim meridijanima prepoznato da je Srbija najuspešnija zemlja našeg regiona.

- Izvanredno organizovana ceremonija inauguracije novog indonežanskog predsednika, bila je prilika da razgovaram sa brojnim svetskim liderima - naveo je Vučević u objavi.

 

 

- Srbija je najuspešnija zemlja našeg regiona i to je prepoznato na svim meridijanima - istakao je on.

U prethodnoj objavi, Vučević je zahvalio na gostoprimstvu i prijatnoj večeri novoizabranom predsedniku Republike Indonezije Prabovu Subijantu.

 

 

Podsećamo, novoizabrani predsednik Indonezije Prabovo Subjanto obezbediće stipendije za 20.000 studenata kako bi mogli da studiraju nauku, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku u Rusiji, izjavio je danas njegov mlađi brat, istaknuti indonežanski biznismen Hašim Džohohadikusumo.

Kako navodi indonežanski časopis Tempo Hašim je naglasio da će ove stipendije biti obezbeđene u potpunosti iz javnih sredstava bez strane pomoći, prenosi RIA Novosti.

Hašim je rekao da je novoizabrani predsednik Indonezije Prabovo lično razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o slanju indonežanskih studenata u Rusku Federaciju.

- Čuo sam da je predsednik Putin pristao da obezbedi posebna mesta za indonežanske studente na studijama medicine, fizike, nuklearnog inženjerstva i dr. - objasnio je Hašim i dodao da novoizabrani predsednik planira da izgradi nuklearnu elektranu u Indoneziji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (29)

Loading
Natasa

20.10.2024 09:50

Izjava ministra Vučevića da je Srbija najuspešnija zemlja u regionu, izrečena tokom njegovog boravka u Indoneziji, osvetljava trenutni status Srbije na međunarodnoj sceni, kao i njene napore da se pozicionira kao lider u jugoistočnoj Evropi.

ana

20.10.2024 09:51

Srbija ce jos vise ici napred!

Bogdan

20.10.2024 09:51

Važno je da se u svetu Srbija prepoznaje kao uspešna zemlja. A to Vučević upravo čini.

Reas

20.10.2024 09:51

Ovako se sticu prijatelj. Vucevic ce to da dobro odradi