SRBIJA ČVRSTA POPUT PLANINE! Razgovor Putina i Vučića obeležila LIČNA NOTA - ruski predsednik zna da ceni NEPOKOLEBIVOST naše zemlje

Autor:

Vesti

20.10.2024

14:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obavljen važan razgovor dvojice lidera

SRBIJA ČVRSTA POPUT PLANINE! Razgovor Putina i Vučića obeležila LIČNA NOTA - ruski predsednik zna da ceni NEPOKOLEBIVOST naše zemlje

Foto: printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je novinarima da je danas imao veoma dug i prijateljski razgovor sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom koji mu je poručio da ono što je dobro za Srbiju je dobro i za Rusiju.

Na pitanje novinara da li očekuje zamerke i napade zbog toga što je razgovarao sa Putinom, Vučić je rekao:

- Pa kada me neko ne bi napadao svaki dan, onda bi izgubili smisao postojanja, a neki će da me napadaju zbog toga, neki zbog nečeg drugog, ali Srbija je suverena i nezavisna zemlja i ona donosi svoje odluke - odgovorio je Vučić.

Vučić je dodao da je Putinu danas ponovio da sada može da kaže da Srbija neće uvoditi nikakve sankcije protiv Ruske Federacije

On je takođe zahvalio zameniku predsednika Saveta Federacije Rusije Konstantinu Kosačovu i potpredsedniku državne Dume Petru Olegoviču Tolstoju za očuvanje teritorijalne celovitosti Srbije jer su, kako je rekao, uvek bili sa Srbijom kada je bila u teškoj situaciji i zahvalio im se za svaku pomoć koju su pružili srpskom narodu i državi. 

Vučić je naglasio da je razgovor između njega i Putina bio prijateljski.

- Razgovarali smo kao ljudi koji se dugo poznaju, kao prijatelji i  razgovor koji je trajao desetak minuta obeležila je lična nota, a razgovarali smo i o tome ko su slabi lideri, ko su kakvi i onakvi lideri. Veoma sam zahvalan Putinu na tome što je tu dozu lične note uneo - rekao je Vučić na pitanje novinara o čemu su razgovarali.

Vučić je istakao da mu je Putin dva puta u razgovoru ponovio: "Ono što je dobro za Srbiju, dobro je za Rusiju, ono što je dobro za Srbe dobro je za Ruse".

Republika

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Aleksandar Vučić

Vučić je dodao da je pravio beleške tokom razgovora i da će tek, kako je rekao, raditi na tim beleškama.

- I predsednik Putin, kao što je gospodin Kosačov rekao - ne moramo uvek o svemu da mislimo isto, ali predsednik Putin više nego svi ruski političari, što se ne odnosi na prisutnu dvojicu naših prijatelja iz Srbije,  razume poziciju i težinu poziciju Srbije - rekao je Vučić.

Dodao je da je to sve što o tome može da kaže.

- Kada bih vam rekao kako to sada izgleda kada 25 predsednika ili predsednika vlada se okrene u pravcu samo jednog čoveka i jednog predsednika i kaže - zašto niste uveli sankcije, vi ste ovde jedini uljez? Zamislite samo u kakvoj se situaciji u tom trenutku nalazite, a to nije bilo samo jednom već desetine i desetine puta - primetio je Vučić.

Predsednik Vučić je istakao da pozicija Srbije nije jednostavna, ali  da smo uspeli da sačuvamo svoju nezavisnost i suverenost u donošenju odluka, što je izuzetno teško.

- Da li će biti mnogo teškoća u budućnosti, nemam nikakve sumnje u to - dodao je Vučić.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (34)

Loading
ana

20.10.2024 14:27

Hvala predsedniku Putinu sto neizmerno podrzava Srbiju i nas narod.

Ana

20.10.2024 14:27

Srbija i Rusija su prijateljske države.

mila

20.10.2024 14:28

Siguran sam da će ovaj razgovor učvrstiti odnose izmedju dve zemlje.

Bojan

20.10.2024 14:28

Najjace prijateljstvo je prijateljstvo Srbije i Rusije!