VUČIĆ I TUSK SE OBRAĆAJU NAKON SASTANKA: Poljski premijer večeras i sutra u Srbiji!

Autor:

Vesti

23.10.2024

10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izjave za medije dvojice lidera planirane su za 12.30 časova

VUČIĆ I TUSK SE OBRAĆAJU NAKON SASTANKA: Poljski premijer večeras i sutra u Srbiji!

Foto: Tanjug/Justin Tallis/Pool Photo via AP, ATAImages

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ugostiće predsednika Vlade Republike Poljske Donalda Tuska koji boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji 23. i 24. oktobra.

Tet-a-tet sastanak Vučića i Tuska održaće se u četvrtak sa početkom od 11.30 časova. U 12 časova planiran je plenarni sastanak delegacija Srbije i Poljske predvođenih predsednikom Srbije i predsednikom Vlade Poljske.

Izjave za medije dvojice lidera planirane su za 12.30 časova.

Podsetimo, poljski premijer Donald Tusk i grčki premijer Kirjakos Micotakis večeras će biti gosti na večeri kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Beogradu

Nastavlja se diplomatska ofanziva Beograda, pa nakon šeika Mohameda, predsednika Erdogana i kralja Esvatinija u Begrad stižu i ova dva svetska zvaničnika.

Premijeri Poljske i Grčke prisustvovaće zajedničkoj večeri sa predsednikom Vučićem, a Tusk će sutra nastaviti zvaničnu posetu Srbiji.

Kako je dalje najavio, nakon njihove posete, u Srbiju dolazi Ursula fon der Lajen, predsednica Evropske komisije, kao i ruski ministar Maksim Rešetnjikov.

Takođe, Vučić je juče u Komarnu u Slovačkoj imao trilateralni sastanak sa premijerom Robertom Ficom i premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.

On je istakao da će Srbija nastaviti sa tim zemljama da sarađuje i zajedno radi na suzbijanju ilegalnih migracija.

- Mi Mađarsku i Slovačku doživljavamo kao prijateljske zemlje. Srbija i Mađarska imaju danas najbolje odnose u istoriji, sa Slovačkom imamo takođe dobre odnose. Svaka vrsta sastanka, razgovora, inicijative koja bude dolazila od Orbana i Fica biće podržana u Beogradu i Srbiji - poručio je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading