GRČKI PREMIJER KIRIJAKOS MICOTAKIS STIGAO U BEOGRAD! Dočekao ga Marko Đurić! (FOTO)

Autor:

Vesti

23.10.2024

20:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kirijakos Micotakis biće večeras gost Aleksandra Vučića zajedno sa Donaldom Tuskom.

GRČKI PREMIJER KIRIJAKOS MICOTAKIS STIGAO U BEOGRAD! Dočekao ga Marko Đurić! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Grčki premijer Kirijakos Micotakis doputovao je večeras u Beograd, a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ga je šef srpske diplomatije Marko Đurić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostiće večeras Micotakisa i poljskog premijera Donalda Tuska, koji je ranije danas stigao u Beograd.

 

Vučić je u ponedeljak izjavio da je u septembru i oktobru do sada već razgovarao sa 71 državnikom iz celog sveta i dodao da veruje da će taj broj u narednih mesec dana porasti do 90.

Podsećamo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić susreo se sa predsednikom Vlade Republike Grčke Kirjakosom Micotakisom tokom zasedanja 79. Generalne skupštine UN krajem septembra.

- Srdačan susret u Njujorku sa Kirjakosom Micotakisom i razmena mišljenja o situaciji u regionu, našim bilateralnim odnosima i evropskom putu Srbije. Preneo sam premijeru Micotakisu zabrinutost zbog svakodnevnog terora sa kojim se sučavaju Srbi na Kosovu i Metohiji, zahvalio na dosadašnjoj principijelnoj podršci Grčke teritorijalnom integritetu Srbije i zatražio dodatnu potporu našim naporima u cilju zaštite srpskog stanovništva - istakao je tada Vučić i dodao:

- Bilateralna saradnja Srbije i Grčke je na zavidnom nivou, baš kao i bratski odnosi naša dva naroda. Nastavljamo zajednički rad na jačanju i širenju ekonomskih veza, kao i na energetskom i infrastrukturnom povezivanju.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (51)

Loading
Mile

23.10.2024 20:16

Premijer Grčke je stigao u prestonicu. Marko Djuric ga je dočekao i uputio dobrodošlicu.

Mika567

23.10.2024 20:16

Poseta premijera Grčke je još jedna potvrda dobrih odnosa između Srbije i Grčke u političkom i ekonomskom smislu.

Sanja

23.10.2024 20:17

Ovaj sastanak, zajedno s poljskim premijerom Donaldom Tuskom, ukazuje na nastavak jačanja odnosa između Srbije i drugih zemalja regiona.

laki

23.10.2024 20:17

Poseta Grckog premijera je od velikog znacaja i prilika za jacanje odnosa Srbije i Grcke.