"SRBIJA OSUĐUJE SVAKI VID TERORIZMA I IZRAŽAVA SOLIDARNOST SA TURSKOM"! Predsednik Vučić izjavio saučešće porodicama ubijenih u terorističkom napadu u Ankari!

Autor:

Vesti

23.10.2024

23:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izjavljujem najiskrenije saučešće porodicama žrtava, a povređenima želim brz oporavak , istakao je Vučić.

"SRBIJA OSUĐUJE SVAKI VID TERORIZMA I IZRAŽAVA SOLIDARNOST SA TURSKOM"! Predsednik Vučić izjavio saučešće porodicama ubijenih u terorističkom napadu u Ankari!

Foto: printscreen/pink

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić oglasio se danas na svom X nalogu i izjavio saučešće porodicama preminulih u terorističkom napadu u Ankari

 

- Duboko sam zabrinut zbog vesti o terorističkom napadu koji se dogodio u Ankari. Srbija osuđuje svaki vid terorizma i izražava solidarnost sa Turskom i njenim narodom u ovim teškim trenucima. Izjavljujem najiskrenije saučešće porodicama žrtava, a povređenima želim brz oporavak - napisao je Vučić. 

Podsećamo, danas je u Ankari došlo do teroristočkog napada, a ministar unutrašnjih poslova Turske Ali Jerlikaja rekao je da je, prema poslednjim informacijama, u terorističkom napadu u objektu Turske vazduhoplovne industrije (TAI) u Ankari poginulo pet osoba, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, počinioci napada vrlo verovatno su članovi zabranjene Radničke partije Kurdistana (PKK).

Jerlikaja je kazao da su dvoje terorista, od kojih je jedna bila ženska osoba, eliminisani. On je rekao da su u napadu povređene 22 osobe, preneo je TRT Haber.

Na lice mesta poslat je veliki broj policijskih i medicinskih timova za specijalne operacije. Generalni sekretar NATO-a Mark Rute osudio je teroristički napad i poručio da Alijansa stoji uz saveznicu Tursku. Turski mediji su prethodno javili da je došlo do eksplozije i pucnjave na ulaznoj kapiji kampusa "Joint Stock Partnership" u Ankari i da je osoblje iz bezbednosnih razloga upućeno u skloništa.

Bonus video

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
Doca

23.10.2024 23:31

Iskreno saučešće porodicama nastradalih u terosrističkom napadu

Doca

23.10.2024 23:32

Vučić je emapatičan politicar

Katarina

23.10.2024 23:32

Najiskrenije saučešće porodica.

Svetlana

23.10.2024 23:32

Srbija će uvek osuđivati i boto protiv svakog vida nasilja, terorizma i napada.