GRADONAČELNIK JAČI OD MEDIJSKE MAŠINERIJE! ŠAPIĆ OGOLIO ŠOLAKOVCE: Vi ste lažovi i manipulatori

Autor:

Vesti

24.10.2024

16:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prilogu N1 odgovori prvog čoveka Beograda prekrajani, montirani i falsifikovani

GRADONAČELNIK JAČI OD MEDIJSKE MAŠINERIJE! ŠAPIĆ OGOLIO ŠOLAKOVCE: Vi ste lažovi i manipulatori

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić do kosti je razgolitio medijsku mašineriju laži Junajted grupe tajkuna Dragana Šolaka i njene televizije N1. On je predstavio niz primera u kojima su Šolakovci u prilogu montirali i falsifikovali njegove izjave, sve da gledaoci stekli potpuno netačnu predstavu.

DOKAZI NA SNIMKU

Šapić je na konferenciji za medije pitao novinara N1 koliko ima sekundi da mu odgovori da bi bio dovoljno koncizan. Objasnio je da želi da u prilog N1 stane ceo njegov odgovor, da ne bi bilo manipulacija.

- Prošli put ste prekrajali moje izjave. Čuvao sam taj materijal, ali nije prikazan jer nisam imao vremena. Međutim, ja nisam dužan da budem meso na osnovu kog ćete vi da pravite svoju političku propagandu. Nemamo kokice, ali sad se uvalite u stolicu, gledajte i uživajte - rekao je Šapić i novinaru N1 i zatim pustio snimak svojih integralnih odgovora, pa isfalsifikovanih koji su objavljeni u prilogu N1.

Gradonačelnik je naveo da je konferencija trajala 53 minuta, od čega je on 29 odgovarao na pitanja. Novinar N1 pokrenuo je 18 tema u šest pitanja koje je postavio, a u prilogu je napravljen osvrt od minut i 45 sekundi, dok sagovornik je za komentar dobio dva minuta. Šapić je dobio samo minut iako je odgovarao 29 minuta. 

- U odnosu na pet tema novinar N1 izneo je lične konstatacije i zaključke u kojima je u prilogu sam odgovorio na pitanja koja mi je postavio. Moji odgovorio na četiri teme su prekrajani i izvučeni iz konteksta. Tu su i dve teme, gde je on parafrazirao i takođe promenio kontekst, pa onda jedna izmišljena, pošto me na nju suštinski ništa nije pitao. A sedam tema nije ni pomenuo, iako ih je sam pokrenuo - nabrojao je gradonačelnik.

NEĆETE ME UĆUTKATI

Novinar N1 na to je prekinuo Šapića nekoliko puta, pa ga je gradonačelnik pitao zašto je nervozan i zašto ga istina toliko boli.
- Ja se pred vama neću povući zato što ste lažovi i manipulatori. Samo želim da javnost zna kakvi ste hohštapleri i manipulatori. I to cela medijska grupa koju predstavljate. Eto kako funkcionišu demokratija i sloboda govore i mišljenja na vaš način. Neka vidi narod sve to, pa neka on sudi - poručio je gradonačelnik, a novinar N1 napustio konferenciju.

Prećutali sve uspehe gradske vlasti

Gradonačelnik je, između ostalog, pustio snimak u kom  je govorio da je u vrtićima 85.000 dece, dok ih je pre osam godina bilo 45,000. Zatim, da su svi državni vrtići besplatni, a da su do pre godinu i po koštali 5.500 dinara. Takođe, da je gradska subvencija za privatne vrtiće povećana s 28.000 na 33.000, te da je za socijalne programe izdvojeno 150 miliona evra za godinu i po dana. Međutim, on je naglasio da je ponekad i klupa ospred zgrade neke bake njoj važnija nego 16 novih bulevara. Međutim, u prilogu N1 pomenuta je samo poslednja rečenica.
- I onda će gledalac da pomisli da Šapić nema šta da kaže i da se uhvatio bake i klupe jer mu je to jedini argument. E, to je manipilacija i obmanjivanje javnosti - istakao je Šapić

 

NOVOGODIŠNJI VAUČERI ZA DECU I MLADE OD 6.000 DINARA

Šapić je saopštio da je raspisan tender za dodelu novogodišnjih vaučera od 6.000 dinara za decu i mlade Beograda do 19. godine, kao i za zaposlene u predškolskim ustanovama.
On je povodom đačke pomoći od 20.000 dinara početkom školske godine rekao da je više od 99 odsto učenika dobilo ta sredstva.
- Za nekoliko hiljada učenika porodice nisu dostavile sve podatke. Molim ih da se jave svojim školama i ponove proceduru, kako bi ostvarili pravo na pomoć - rekao je Šapić

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading