RUŽIĆ SE ULAGUJE ĐILASU, NEZADOVOLJAN VUČIĆEM: Bivši ministar ostao neraspoređen, pa koketira sa opozicijom!

Autor:

Vesti

24.10.2024

19:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ružić je bivši ministar prosvete, kom je trebalo nekoliko dana da prihvati moralnu odgovornost i podnese ostavku nakon što je Kosta Kecmanović pobio devetoro đaka i školskog čuvara.

RUŽIĆ SE ULAGUJE ĐILASU, NEZADOVOLJAN VUČIĆEM: Bivši ministar ostao neraspoređen, pa koketira sa opozicijom!

Foto: Tanjug/Nikola Anđić, Telegraf Nebojša Mandić

Branko Ružić, potpredsednik Glavnog odbora SPS i narodni poslanik, ostao je neraspoređen na neku državnu funkciju, pa je odmah počeo da se igra opozicije i to na jednoj od televizija u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka. On je u intervjuu za N1 čak branio lidera SSP Dragana Đilasa.

Podsetimo, Ružić je bivši ministar prosvete, kom je trebalo nekoliko dana da prihvati moralnu odgovornost i podnese ostavku nakon što je Kosta Kecmanović pobio devetoro đaka i školskog čuvara. On je prvo rekao da SNS  nije pojeo SPS, a onda neodređeno odgovorio na pitanje da li je njegov dolazak na N1 političke prirode, odnosno da li predstavlja iskorak ka medijima koje vlast ne kontroliše

- Kako se pogleda. Ako je dolazak nekog političara na bilo koji medij politička odluka, onda Srbija nije daleko dogurala. Ovo jeste lična odluka, ali može da se kaže i da je politička jer se time bavim - rekao je Ružić.

Šlagvort mu je dat primedbom da je na N1 u septembru dva puta pozvan ministar unutrašnjih poslova i lider SPS Ivica Dačić, kao i Slavica Đukić Dejanović i pitanjem da li postoji politička odluka kojom se odbija taj vid saradnje.

- Ja sam bio četiri puta ministar i uvek sam prihvatao vaše pozive. A da li postoji politička odluka, znate, nisam sklon da prihvatim manir da što se kičma više saginje, to vam je zadnjica na višem položaju. Taj manir u Srbiji više nije potreban, ponekad je potrebno imati i kičmu - rekao je Ružić.

On je naveo da misli da je Srbija na dobrom putu, s obzirom na rast BDP, pa su usledila pitanja povodom protesta protiv rudarenja litijuma, pa tvrdnji i sumnji da je Šolak kriminalac.

- Ta priča Đilas, Šolak. Šta ono pričaju, da je Đilas 619 miliona... Pa neka ga uhapse. SPS ove godine obeležava 34 godine postojanja. Jedina smo tradicionalna partija koja i dalje opstaje i utiče na neke važne procese i Srbija je nama na prvom mestu. Uvek smo bili deo sistema i uvek smo pozivani na tim vododelnicama da pomognemo - naveo je Ružić.

Na pitanje šta misli o Aleksandru Vučiću, predsedniku Srbije, Ružić je pokazao izvesnu dozu revolta.

- Mislim da je to uspostavljeni sistem s jasnom subordinacijom koji funkcioniše na način da daje rezultate i proizvodi pozitivne efekte. Naravno da imam određenih nezadovoljstava - rekao je Ružić.

Dačić: Sarađujemo sa SNS, ostalo su lični stavovi

Nedugo pošto je objavljen Ružićev intervju oglasio se i Ivica Dačić. 

- Kao što znate, opšte je poznata politika SPS i moja lično. Ponosni smo na sve rezultate koji su postignuti i spremni smo da tu saradnju sa SNS i predsednikom Aleksandrom Vučićem nastavimo i dalje u interesu Srbije. Svaki drugačiji pristup nije politika SPS i može da predstavlja samo pojedinačne i lične stavove - rekao je Dačić. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading