MILOŠ VUČEVIĆ UGOSTIO AMERIČKOG SENATORA: "Srbija strateški opredeljena da jača saradnju sa SAD"!

Autor:

Vesti

28.10.2024

20:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

učević je izrazio zadovoljstvo potpisivanjem ugovora o saradnji sa SAD u oblasti energetskog sektora, imajući u vidu da su energetska stabilnost zemlje i sprovođenje Zelene agende važni prioriteti Srbije.

MILOŠ VUČEVIĆ UGOSTIO AMERIČKOG SENATORA: "Srbija strateški opredeljena da jača saradnju sa SAD"!

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević ocenio je danas u razgovoru sa direktorom spoljnopolitičkog odbora Senata SAD Demijanom Marfijem da je Srbija strateški opredeljena da jača saradnju sa SAD u svim oblastima, na obostranu korist građana dve države.

Predsednik Vlade je istakao da je Srbija u poslednjih dvanaest godina intenzivno radila na jačanju odnosa sa SAD, posebno u kontekstu regionalne stabilnosti, borbe protiv terorizma i ekonomskog razvoja, te da će nastaviti to da čini i ubuduće.

On je naveo da je za Srbiju od ključnog interesa očuvanje stabilnosti u regionu i jačanje regionalne saradnje, saopšteno je iz Vlade Srbije. Vučević je izrazio zadovoljstvo potpisivanjem ugovora o saradnji sa SAD u oblasti energetskog sektora, imajući u vidu da su energetska stabilnost zemlje i sprovođenje Zelene agende važni prioriteti Srbije.

Republika

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Demijan Marfi i Miloš Vučević

 

Naveo je da je Srbija zainteresovana za privlačenje američkih investicija i pozvao kompanije iz ove zemlje da učestvuju na specijalizovanoj izložbi Ekspo 2027, koja predstavlja izuzetnu priliku za promovisanje Srbije i njenog tržišta.

Direktor spoljnopolitičkog odbora američkog Senata Demijan Marfi rekao je da SAD pruža podršku u pitanjima bezbednosti i regionalne stabilnosti, inicijativama koje doprinose miru i stabilnosti u regionu, kao i u procesu evropskih integracija Srbije. On je istakao da SAD podržava dijalog i implementaciju dogovorenog u okviru Briselskog sporazuma, koji predstavlja pravi put za postizanje kompromisnog rešenja.

Ocenjujući kao veliki uspeh organizaciju izložbe Ekspo 2027 u Srbiji, Marfi je naglasio važnost ekonomske saradnje i značaj programa i inicijativa za privlačenje američkih investicija u Srbiji, koje uključuju podršku malim i srednjim preduzećima i razvoju infrastrukture, navedeno je u saopštenju.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (32)

Loading
Marko

28.10.2024 20:08

Ako je tako procenjeno onda i trebamo da jacamo saradnju sa SAD-om

Mili

28.10.2024 20:08

Verujem u Jacanje saradnje sa SAD

Doca

28.10.2024 20:09

Srbija sa svima želi dobre odnose

Svetlana

28.10.2024 20:09

Svaki sastanak sa Americkim predstavnicima za Srbiju je bitan!