Izmislio da radi za Švajcarce: Ovako je lagao Vuk Jeremić

Autor:

Vesti

28.03.2019

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vuk Jeremić ne prima platu niti bilo kakvu drugu novčanu nadoknadu od investicionog fonda Partners grup, saopštila je ova organizacija i time negirala tvrdnje lidera Narodne stranke da luksuzan način života finansira primanjima iz ove institucije.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Vuk Jeremić

Naime, gostujući na televiziji N1, Jeremić je 7. marta kategorički tvrdio da ga ne finansira Patrik Ho, kome je zbog korupcionaške afere suđeno u Americi. Govoreći o mesečnim primanjima, lider Saveza za Srbiju posebno je naglasio da je zaposlen kao član borda švajcarskog investicionog fonda Partners grup. Jeremić tada nije želeo da govori o kom iznosu je reč.

Iste večeri reagovala je Jeremićeva stranka saopštenjem kojim su prepravili i precizirali Jeremićeve reči, navodeći da Jeremić jeste član ne borda, već savetodavnog veća, ali da te stotine hiljada mesečnih prihoda svakako ostvaruje od "drugog na svetu najvećeg investicionog fonda".

SPOLJNI SARADNIK

Medijska mreža Antidot je tragom ove vesti tražila odgovor od pomenutog fonda, a on je raskrinkao još jednu Jeremićevu neistinu ističući da je Vuk kod njih samo spoljni saradnik, i to na neprofitnom projektu.

Glišić: Jeremić je ogrezao u sumnjivim poslovima

- Kako su precizirali u Partners grup, Jeremić je angažovan na projektu "PG Life", i to kao član međunarodnog savetodavnog veća - objavio je Antidot.

Predstavnica za medije Partners grup Dženi Blinč precizno je navela da je Jeremić angažovan kao spoljni saradnik na društvenoodgovornom projektu o održivom razvoju.

Leglo mu još 1,5 miliona!

Oktobra 2017. na račun Jeremićevog CIRSD uplaćeno je dodatnih 1,5 miliona dolara iz Hongkonga, što ukupnu sumu novca koju je lider Narodne stranke primio od kompanije povezane sa fondacijom Patrika Hoa, koji je osuđen u SAD, dovodi do devet miliona dolara, pokazalo je istraživanje Antidota.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Patrik Ho

Pomenutu tranšu uplatila je kompanija "Northern International Capital", koja je, prema dokumentaciji koju je Antidot dobio iz Hongkonga, povezana sa kompanijom "Čajna enerdži" i njenom fondacijom CEFC, na čijem čelu se, sve do hapšenja, nalazio Patrik Ho.

- Savetodavno učešće u njemu ne podrazumeva ni platu ni mesečna primanja - piše u odgovoru koji je potpisala Blinčeva.

PANIKA ZBOG ZAKONA

Marko Matić iz Antidota kaže da se iza laži da je zaposlen u bordu Partners grupa krije Jeremićevo panično nastojanje da pre donošenja zakona o poreklu imovine pronađe način kako da opravda milione evra koje poseduje.

- Taj imperativ za Jeremića je postao još važniji nakon presude njegovom finansijeru Patriku Hou, kojom je potvrđeno da su Jeremić i njegova organizacija finansirani iz kriminalnih izvora. U svetlu tih činjenica i okolnosti očekivano je da Javno tužilaštvo pokrene istragu o legalnosti porekla Jeremićevog novca kako bi sva pitanja vezana za ovu temu najzad dobila institucionalni odgovor - rekao je Matić za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Tanjug
Marko Matić

Predsednik izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić poručuje da je Jeremić bio i ostao lažov.

- Vuk Jeremić je ogrezao u sumnjivim poslovima i, pošto nema opravdanja za bogatstvo koje je stekao, mora da se služi lažima - istakao je Glišić.

Srpski telegraf pokušao je da dobije komentar od lidera Narodne stranke, ali su nam u njegovoj partiji poručili da Jeremić ne komentariše za Srpski telegraf.

OVAKO JE LAGAO VUK

LAŽ 1

Jeremić: Zaposlen sam u investicionom fondu Partners grup

Istina: Jeremić nikada nije bio zaposlen u tom fondu, već je samo angažovan kao spoljni saradnik

LAŽ 2

Jeremić: Živim od toga što sam član borda drugog najvećeg investicionog fonda na svetu

Istina: Nekoliko miliona dolara Jeremić je dobio od firmi iz Hongkonga koje su povezane sa Patrikom Hoom, a ne iz fonda jer tamo ne prima platu

LAŽ 3

Jeremić: Moji milionski prihodi ne potiču od korupcionaških i kriminalnih poslova u koje je upleten Patrik Ho

Istina: Ukupno devet miliona dolara Jeremiću je uplatila kompanija "Northern International Capital", koja je povezana sa kompanijom "Čajna enerdži" i njenom fondacijom CEFC, na čijem čelu se do hapšenja nalazio Patrik Ho

LAŽ 4

Jeremić: Nikada nisam video ništa nepropisno kod Hoa

Istina: Na suđenju Hou u Njujorku izneti su kao dokaz brojni mejlovi prepiske Jeremića i Hoa iz kojih se vidi da je on i te kako bio upućen u korupcionaške poslove Hoa

LAŽ 5

Jeremić: Ja vrlo uredno prijavljujem poreskim organima svoje prihode

Istina: Imajući u vidu da Jeremić laže gde radi i odakle mu novac, izvesno je da svoje prihode ne prijavljuje nadležnim organima

LAŽ 6

Jeremić: Predsednik Vučić planira da za 4. novembar 2018. raspiše referendum o Kosovu i vanredne parlamentarne izbore

Istina: Niti je održan referendum niti su do dan-danas raspisani izbori

LAŽ 7

Jeremić: Predsednik Aleksandar Vučić danas se sastao sa Aleksom Sorošem i zamolio ga da prenese Hašimu Tačiju poruke

Istina: Predsednik Vučić ekspresno je demantovao ove laži Jeremića, kao i savetnica za medije Aleksa Soroša Laura Silber, koja ga je usput nazvala budalom

LAŽ 8

Jeremić: Predsednik Vučić i Hašim Tači su se sastali 4. novembra 2018. u Rimu

Istina: Vučić je to demantovao i rekao da je u Rimu bio sa sinom na utakmici, kao i da se ni sa kim nije tajno sastajao

LAŽ 9

Jeremić: Ramuš Haradinaj se nikada ne bi usudio da slaže u autorskom članku za Vašington post. Vučić je, dakle, ponudio da prizna Kosovo

Istina: Vučić je i ovu laž demantovao i poručio da se nikada nije video niti čuo sa Haradinajem, a da jeste, istakao je, sve službe sveta bi imale taj podatak

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Mrsavi

28.03.2019 11:27

Vuk laze??? Ma nije moguce.

Zoi

28.03.2019 19:15

Lazovcina!

Futurista

28.03.2019 22:38

Lazov!!