Jovanov: Odlukom da bude "ispod šatora", opozicija pokazala da je protiv konsenzusa

Autor: Tanjug

Vesti

26.05.2019

22:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov izjavio je da je parlament mesto za dogovor između vlasti i opozicije, jer o konsenzusu oko ključnih stvari za državu ne može da se razgovara "ispod šatora ili na Tviteru".

RepublikaFoto: youtube.com/RTV Pink Official
Milenko Jovanov

Jovanov je za "Večernje novosti" rekao da je opozicija odlukom da bude "ispod šatora", a ne u Skupštini pokazala ko je u Srbiju protiv konsenzusa, ali i protiv "bilo kakvog ozbiljnog razgovora".

Kako je ocenio, bojkot opozicije neće umanjiti legitimitet rasprave o Kosovu i Metohiji.

- Oni koji su tražili raspravu o Kosmetu, sada su od nje pobegli u šator. Nemaju nikakvu politiku već samo parole. A u ozbiljnoj raspravi sa ozbiljnim sagovornikom opremljeni samo parolama nemate šta da tražite. Njihovo bežanje govori da taj Ðilasov, Jeremićev i Obradovićev savez nema odgovor ni na jedno pitanje od značaja za državu i građane - rekao je Jovanov.

Prema njegovim rečima, njihova najveća briga je ko bi umesto naroda mogao da ih dovede na vlast.

 

 

Upitan da li će posle sednice parlamenta o KiM država izaći sa konkretnim planom o rešavanju nacionalnog pitanja, Jovanov je rekao da će izveštaji kancelarije za KiM i predsednika republike prikazati pravo stanje na Kosmetu, poziciju Srbije kao i moguće šanse koje se ukazuju i potencijalne pretnje.

- Naša pozicija je jasna, ni kao država ni kao narod ne možemo da prihvatimo da iz razgovora o KiM izađemo kao poražena i ponižena strana. Ipak, pričati o konkretnim rešenjima dok su na snazi anticivilizacijske takse od 100 odsto nije ni potrebno ni ozbiljno - rekao je Jovanov.

O tome da li je SNS doneo definitivnu odluku da izbori budu na proleće sledeće godine, Jovanov je rekao da su i Predsedništvo i GO stranke ovlastili Aleksandra Vučića da donese odluku vezane za naredne izbore i da će odgovor na to biti dat narednih dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Boki

27.05.2019 07:11

Amo im je i mesto, ionako ništa korisno ne mogu da urade za Srbiju.

Jelena

27.05.2019 07:18

Kao i uvek pokazuju nezainteresovanost za pitanje Kosova i drzave Srbije.

Dara

27.05.2019 07:18

Šta da kažu oni koji su Kosovo prodali 2008 godine ! Sramota ! I dalje su izdajice, kao i prvog dana !

Djape ja

27.05.2019 07:24

Opozicija nam uopšte nije jasna,dali rade za interes Srbije ili nekog drugog.