Dokle više sa tom ustaškom mržnjom?! Kapetanu Draganu došao sveštenik iz Australije, Hrvati blokirali posetu!

Autor: Tanjug

Vesti

19.07.2019

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Draganu Vasiljkoviću, poznatijem kao Kapetan Dragan, uprava hrvatskog zatvora u Lepoglavi uskratila je posetu njegovog sveštenika oca Ðorđa-Ðura koji je doputovao čak iz Autralije kako bi ga posetio u zatvoru i ispovedio.

RepublikaFoto: Tanjug/M. STRMOTIĆ
Kapetan Dragan

- Na taj način uprava zatvora je prekršila Vasiljkovićevo osnovno ljudsko pravo na veorispovest, koje je u svim zemljama pa i Hrvatskoj, garantovano i zakonom i Ustavom - rekao je njegov advokat Dragan Palibrk Tanjugu.

O ovom slučaju, advokat je obavestio Upravu za verske zajednice pri Ministarstvu prave Srbije koje je informisalo mintropolita zagrebačko-ljubljanskog Porfirija.

Advokat takođe očekuje prijem kod patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja i podršku, za kako ističe, nevino osuđenog Srbina.

Vasiljković je u Hrvatskoj osuđen na 13 i po godina zatvora zbog navodnih ratnih zločina nad civilima i ratnim zarobljenicima u Hrvatskoj.

Kazna mu ističe 20. marta 2020. godine. 

 

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading