Milu zuju u ušima od reči srpskog akademika! Bećković: Đukanović priča o velikoj Srbiji, a pravi veliku Albaniju

Autor: Tanjug

Vesti

13.08.2019

22:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Akademik Matija Bećković izjavio je da predsednik Crne Gore Milo Ðukanović, pričajući o velikoj Srbiji, stvara veliku Albaniju.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ/Tanjug/AP
Bećković i Đukanović

On je tako u intervjuu za "Blic" odgovorio na pitanje kako gleda na konstataciju - optužbu Ðukanovića - da SPC u Crnoj Gori "čuva infrastrukturu velike Srbije".

- Boreći se protiv jedne koje nema, niti je bilo, on se bori za jednu drugu koje formalno nema, ali je stvarno ima - rekao je Bećković.


Ideju objedinjavanja pravoslavnih vernika u jednu crkvu u Crnoj Gori, Bećković komentariše ovako:

- Ima ona priča kako je onaj od svega što je bilo potrebno za pušenje imao samo usta i volju da puši. Isto tako, ovi koji nisu kršteni i nemaju ni crkvu ni sveštenike, ni vernike, a imaju volju da je imaju i onda bi da se ujedine. Da se ujedine ništa, sa nečim što postoji - naveo je akademik.

Osim toga, zapitao je Bećković, "zašto autor te originalne ideje ne bi bio i vladika te crkve kad je već gospodar Crne Gore, pa da se i tu tradicija obnovi".


Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi i samo ime smeta da bi bila crkva, smatra on i dodaje: "Nije im propao samo taj projekat, sve što rade je pokušaj da se naduva prsla mešina".

Komentarišući novi zakon o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori, koji predviđa mogućnost da crkve i manastiri postanu državna imovina, Bećković ocenjuje da je i to nešto originalno i da je "to ideja nekoga ko je u crkvama držao trnokope i cement".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading