Inicijativa mladih: Dveri šire lažne vesti, nema gej parade u Čačku

Autor:

Vesti

20.09.2019

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Inicijativa mladih za ljudska prava saopštila je danas da su netačne informacije čačanskog odbora pokreta Dveri da će u Čačku biti održana gej parada pod sloganom "Ne odričem se", ocenjujući da je to "tipicno širenje mržnje kroz lažne vesti, uobičajna praksa ekstremne desnice širom sveta”.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Boško Obradović

Oni navode da je karavan "Ne odričem se", u okviru koga su se održali iznenadni mini-prajdovi centralnim ulicama devet gradova, završen uoči Beograd Prajda 15. septembra i ističu da održavanje u Čačku nije ni bilo planirano.

"Imajući u vidu da je ceo ton saopštenja Dveri zapravo usmeren ka čelnicima grada Čačka, ovo razumemo kao međupartijsku borbu. Čak i kao takvo je apsolutno nedopustivo, pošto je svaka reč u njemu lažna, maliciozna i za cilj ima potpirivanje mržnje prema LGBT+ populaciji i aktivistima i aktivistkinjama za ljudska prava", navodi se u saoštenju Inicijative mladih za ljudska prava.

Podsećamo da je gradski odbor Dveri u Čačku izdao saopštenje u kojem tvrde da se za 23. septembar sprema održavanje gej parade u tom gradu, kao i da se ta informacija drži u tajnosti.

- Prema informacijama kojima Dveri raspolažu, gej parada biće održana na gradskom trgu u Čačku u petak, 27. septembra u 18 časova. Ova informacija se drži u tajnosti i o tome su upoznati samo gradski čelnici i Policijska uprava u Čačku - naveli su u saopštenju.

Nakon svega ostaje pitanje da li Dveri i njihov lider Boško Obradović dezinformacijama žele da stvore pometnju u javnom prostoru kako bi skrenuli pažnju sa političkih akcija, koje su bile potpuni promašaj u prethodnom periodu?

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading