Dačić: Oštro osuđujemo Kurtijeve sastanke sa zvaničnicima uz zastavu Albanije!

Autor: Republika

Vesti

09.10.2019

12:59 >> 13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije najoštrije osuđuje susret specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Norveške Arnea Sanes Bjornstada i lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija, kojem je prisustvovao i ambasador Norveške na Kosovu i Metohiji Jens Erik Grondahl, a koji je održan uz zastavu Albanije", rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti poznat je kao zagovornik stvaranja tzv. Velike Albanije. Svako ko se u Prištini sastane sa čovekom koji pretenduje da bude premijer tzv. Kosova uz zastavu Albanije, legalizuje ideju "velike Albanije", odnosno priključenja tzv. Kosova Albaniji, napomenuo je šef srpske diplomatije.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije smatra da se sve zemlje članice Ujedinjenih nacija, a posebno zemlje u Evropi, moraju suzdržati od davanja legitimiteta ovakvim provokacijama. 

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Ivica Dačić

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading