Odlučeno: Kurti i Mustafa formiraće novu vladu Kosova

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

10.10.2019

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokret Samoopredeljenje Aljbina Kurtija i Demokratski savez Kosova Ise Mustafe formiraće kosovsku vladu, a finalni sporazum biće postignut nakon proglašenja konacnih rezultata vanrednih izbora, poručili su posle današnjeg sastanka lideri te dve stranke.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aljbin Kurti

Kurti je najavio da će Samoopredeljenje, koje je dobilo najviše glasova na izborima 6. oktobra, vladati sa DSK. On je naglasio da je zadovoljan što će Demokratska partija Kosova Kadrija Veselija biti u opoziciji.

Kurti je poručio i da će u Vladi biti "jedan ministar iz srpske zajednice kako to nalaže Ustav Kosova, ali da neće trčati za Srpskom listom pre nego što se razgovara sa ostalima političkim subjektima iz srpske zajednice koji su učestvovali na izborima".

Vjosa Osmani, koja je uoči izbora bila kandidat DSK za premijera, poručila je da su obe partije iskazale dobru volju da "vladaju zajedno i rade u interesu građana Kosova".

- U Vladi će biti manje ministarstava, ali će se više raditi - rekla je Osmani.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading