Nova provokacija! Kurti: Beograd i Sarajevo neće biti isto tretirani po pitanju taksi

Autor: Telegraf, Republika

Vesti

10.10.2019

19:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aljbin Kurti, predsednik Pokreta Samoopredeljenje i kandidat za novog kosovskog premijera ponovio je danas da će pitanje nametnutih taksi na proizvode iz Srbije sa Beogradom biti rešeno na bazi reciprociteta, a da, kada je o BiH reč, Sarajevo ne bude tretirano na isti način.

RepublikaFoto: youtube.com/Slobodno Srpski
Aljbin Kurti

Kurti misli da, kako kaže, Beograd i Sarajevo ne treba stavljati u isti koš, te da je zbog toga često kritikovao prethodnu kosovsku vlast. U intervjuu za Radio Slobodna Evropa, Kurti kaže da misli da su "Albanci i Bošnjaci" doživeli mnogo patnji od Beograda i da, kako kaže, "nije fer da i Sarajevo i Beograd budu tretirani isto" po tom pitanju.

Primetio je da je, od 52 preduzeća iz BiH, koja plasiraju robu na tržištu kosovske teritorije, 47 iz Republike Srpske i dodao da će zato to pitanje najpre razmotriti sa ekspertima u novoj vladi.

Tvrdi da će nova vlada učiniti sve da Beograd i Sarajevo, kada su u pitanju takse, ne budu tretirani isto. - Ne želimo da nam u dobrim odnosima između Albanaca i Bošnjaka, između Kosova i Bosne i Hercegovine, bude prepreka Republika Srpska - kazao je Kurti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Maxmen

10.10.2019 23:49

Ovaj tip Kurti nije u ovom vremenu?