I BRITANCI OČITALI LEKCIJU KURTIJU: Odluka o nasilnom ulasku gradonačelnika u opštine na severu nije mudra

Autor:

Vesti

01.06.2023

07:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izaslanik Velike Britanije za Zapadni Balkan Stjuart Pič saopštio je posle sastanaka koje je imao sa predstavnicima privremenih prištinskih institucija, da je odluka o nasilnom ulasku gradonačelnika u zgrade opština na severu KiM imala teške posledice i da nije bila mudra.

I BRITANCI OČITALI LEKCIJU KURTIJU: Odluka o nasilnom ulasku gradonačelnika u opštine na severu nije mudra

Foto: Tanjug/AP

Ambasada Velike Britanije u Prištini navela je na Tviteru da je Pič juče u Prištini razgovarao sa premijerom Aljbinom Kurtijem, zamenicom premijera Donikom Gervalom, ministrom odbrane Armendom Mehajem, kao i ambasadorom SAD Džefrijem Hovenijerom.

"Na sastancima sa predstavnicima vlade preneo sam jasnu poruku - akcija kosovske vlade da nametnu gradonačelnike u zgrade opština na severu silom nije bila mudra i imala je teške posledice. Sada je trenutak da sve strane deeskaliraju situaciju", naveo je Pič.

On je dodao da pažljivo prati razvoj događaja kao i da razgovara sa partnerima u Vašingtonu, Briselu i šire. 

"Ti razgovori su mi dali do znanja da su najnoviji događaji naneli štetu međunarodnom imidžu Kosova", naveo je Pič.

Dodao je da je Velika Britanija ''stajala uz Kosovo i u dobrim, i u lošim vremenima, i da će to nastaviti da čini, ali da će jednostrane akcije to samo  otežati''.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading