OJ, SLANINO, I BOGU SI MILA! Šta je viđeno na tradicionalnoj slaninijadi
U omaleno Kačarevo se, verovali ili ne, slilo čak 150.000 posetilaca
Svaki treći vikend u februaru rezervisan je za nadaleko čuvenu Slaninijadu u Kačarevu, a Milan Ajder iz organizacionog odbora te manifestacije ocenjuje da postoji ogromna razlika između domaće slanine, koja se može pronaći na festivalu, i industrijske slanine, čemu svedoči i 150.000 posetilaca koji su došli da kupe domaću slaninu.
- Evo već smo došli do 37. godine i mislim da ove godine možemo da pokažemo da Srbija na Slaninijadi može da ponudi ono najbolje što ima i to ne samo po pitanju slanine i suhomesnatih proizvoda nego svega što Srbija može da da, počev od meda preko sireva, rakija, džemova, slatkog... Sve što Srbin može da napravi to imate ovde na Slaninijadi - rekao je Ajder.
Objasnio je da su svi proizvodi domaće proizvodnje, da nisu industrijski proizvodi, već su proistekli iz domaćih recepata koji se neguju stotinama godina.
- To je jedno vreme zamrlo, jeli smo samo industrijsku hranu, to je pola sintetika, a pola nešto opet drugo. Ovog puta imamo pravu, zdravu, prirodnu hranu iz domaće kuhinje. Najbolji žiri je ocenjivao, izabrani su pobednici, neko je već uzeo pehar, neko još čeka - naglasio je on.
Kada je reč o tome da li zaista postoji toliko osetna razlika između domaće i industrijske slanine, Ajder kaže da je razlika ogromna.
- Svi ovi ljudi koji su došli da kupe domaću slaninu znaju bolje od mene kolika je razlika između domaće i industrijske slanine, a razlika je svakako ogromna. Možda postoji i određena razlika u ceni, ali kvalitet mora da se plati - kazao je on i dodao da ni cena nije toliko veća kolika bi, prema njegovom mišljenju, trebalo da bude.
Ogromna je razlika između domaće i industrijske slanine
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
BONUS VIDEO
Komentari (0)