OGLASIO SE SRBIJA VOZ POVODOM POŽARA NA STANICI U BATAJNICI: "Najverovatnije se radi o vandalskom napadu"

Autor:

Vesti

18.04.2024

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Požar u vozu je prošao bez povređenih.

OGLASIO SE SRBIJA VOZ POVODOM POŽARA NA STANICI U BATAJNICI: "Najverovatnije se radi o vandalskom napadu"

Foto: Printscreen/Instagram/serbialive_beograd

Iz Srbija voza su se oglasili povodom incidenta na stanici u Batajnici, kada se zapalio jedan od vagona. Kako navode, najverovatnije je reč o vandalskom napadu.

- Osoblje u vozu broj 8046 iz sistema BG:voz koji saobraća od Ovče do Batajnice, večeras oko 21 čas je u stajalištu Batajnica primetilo plamen koji je brzo počeo da se širi kroz voz. Prema prvim informacijama zaposlenih u ovom vozu, najverovatnije se radi o vandalskom napadu. Vatrogasne ekipe su na terenu još uvek i savladavaju vatru, a srećom nema povređenih i svi putnici su momentalno bezbedno evakuisani - navode iz Srbija Voza.

Podsetimo, na društvenim mrežama pojavio se snimak na kome se vidi kako je zapaljen vagon voza, koji je u to vreme bio na stanici u Batajnici.

Šta raditi u slučaju požara?

Prvo što treba učiniti je kada primetite požar je pozvati 193 i dati konkretne podatke o lokaciji požara.

Ako je požar manjeg obima, pokušati gašenje, ali nikada ne koristiti vodu da bi se ugasio požar na električnim instalacijama i aparatima, kao ni požar izazvan benzinom ili uljem, već umesto toga koristiti aparat za početno gašenje požara tipa ''S''.

Gašenjem požara na električnim instalacijama i aparatima vodom možete biti izloženi strujnom udaru, dok gašenjem vodom požara izazvanih benzinom ili uljem možete da izazovete njegovo širenje.

Važno je i ostati smiren i ne paničiti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading