PAS NAPAO UČENICU U PROKUPLJU: Hitno prevezena u dom zdravlja!

Autor:

Vesti

19.04.2024

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

OJT u Prokuplju je obavešten o slučaju i preduzima sve neophodne korake u cilju istraživanja ovog događaja.

PAS NAPAO UČENICU U PROKUPLJU: Hitno prevezena u dom zdravlja!

Foto: Shutterstock

Jutros u 8.45 časova, Ministarstvo unutrašnjih poslova je primilo prijavu o napadu psa na učenicu kod Tehničke škole "15. maj" u Prokuplju. Informaciju o ovom nemilog događaju su dobili iz Doma zdravlja Prokuplje, a istu su prosledili nadležnim organima. Trenutno nije poznat stepen povreda koje je učenica zadobila tokom ovog incidenta.

Reakcija nadležnih organa

Nakon prijave ovog događaja, nadležni organi su odmah reagovali i preduzeli mere kako bi utvrdili sve okolnosti ovog incidenta. OJT u Prokuplju je obavešten o slučaju i preduzima sve neophodne korake u cilju istraživanja ovog događaja.

Podsetimo, sličan slučaj dogodio se pre nekoliko dana u Osnovnoj školi "Branko Radičević" u Gabrovcu kod Niša

Direktorka Glorija Radojčić izjavila je da je došlo do napada napuštenog psa rase Kane korso. Psiho-fizički napad se dogodio tokom malog i velikog odmora, kada je pas ujeo učenike trećeg i petog razreda, kao i pedagogicu škole. Srećom, deca su zadobila samo lakše povrede, ali je situacija mogla biti mnogo ozbiljnija.

Reakcija škole i Hitne pomoći

Direktorka je istakla da je škola odmah reagovala i pozvala Hitnu pomoć, koja je intervenisala i pružila neophodnu medicinsku pomoć povređenim učenicima. 

- Pas je najpre za vreme malog odmora ujeo dečaka za prst, a za vreme velikog odmora ujeo je devojčicu za obe ruke, ujeo je za šaku i za zglob iznad šake druge ruke. Napao je i jurio i pedagogicu, ali je uspela da mu pobegne - kazala je Radojčić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading