VANDALIZAM NAKON VIDOVDANA U ŠTRPCU: Jevtić: Nakon jučerašnje ceremonije nepoznati počionioci razbacali su vence i cveće i polomili jarbol sa zastavom (FOTO)

Autor:

Vesti

29.06.2024

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dalibor Jevtić je svoje nezadovoljstvo i ogorčenje povodom ovog incidenta izrazio putem društvene mreže "X".

VANDALIZAM NAKON VIDOVDANA U ŠTRPCU: Jevtić: Nakon jučerašnje ceremonije nepoznati počionioci razbacali su vence i cveće i polomili jarbol sa zastavom (FOTO)

Foto: youtube.com/Kosovo Online

Predsednik opštine Štrpce, Dalibor Jevtić, izvestio je javnost o skandaloznom incidentu koji se dogodio u mestu Rakanovac, gde su nepoznati počinioci razbacali vence i cveće koji su bili položeni na spomen obeležje. Ovaj čin nepoštovanja dogodio se nakon što je Jevtić, zajedno sa potomcima ubijenih i predstavnicima Udruženja boraca, odao počast i položio vence i cveće na spomenik 46 streljanih Srba, među kojima je bilo i dvanaestoro dece.

Naglasak je stavljen na zločin koji se desio na Vidovdan 1944. godine, kada su bugarski fašisti izvršili streljanje 46 meštana opštine Štrpce, ostavivši dubok trag tuge i patnje u lokalnoj zajednici. Važno je istaći da su među žrtvama bila i dvanaestoro dece, čime se dodatno naglašava stravičnost ovog događaja.

Dalibor Jevtić je svoje nezadovoljstvo i ogorčenje povodom ovog incidenta izrazio putem društvene mreže "X". Ovaj akt nepoštovanja prema žrtvama i njihovim potomcima predstavlja duboku uvredu za celu zajednicu i izaziva osudu javnosti.

- Juče smo odali počast i položili vence i cveće na spomenik 46. streljanih Srba, među kojima i 12. dece. Na Vidovdan 1944. godine bugarski fašisti izvršili su ovaj zločin. Nakon jučerašnje ceremonije nepoznati počionioci razbacali su vence i cveće i polomili jarbol sa zastavom - naveo je Jevtić na društvenoj mreži “X”.

 

 


Ovaj događaj treba da posluži kao podsetnik svima da je važno čuvati sećanje na žrtve i poštovati njihovu uspomenu. Pored toga, naglašava se i važnost očuvanja istorijske istine i suočavanja sa prošlošću kako bi se sprečila zaborav i omogućilo dostojanstveno sećanje na stradale.

 

 

(Kosovo Online)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading