HAOS NA GRANIČNIM PRELAZIMA: Horgoš i Batrovci najkritičniji!

Autor:

Vesti

03.07.2024

09:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na prelazima Horgoš i Batrovci čeka se po četiri sata na izlazu iz Srbije, dok se na prelazu Šid zadržavanje je 120 minuta.

HAOS NA GRANIČNIM PRELAZIMA: Horgoš i Batrovci najkritičniji!

Foto: Printscreen AMSS

Prema informacijama dobijenim od Uprave granične policije, situacija na graničnim prelazima je različita za putnička i teretna vozila. Putnički saobraćaj na terminalima graničnih prelaza je nesmetan, dok kamioni imaju značajna zadržavanja. Na prelazu Kelebija, na izlazu iz Srbije, kamioni čekaju čak pet sati, što predstavlja značajan problem za prevoznike koji obavljaju međunarodni transport robe.

Isključenja struje i uticaj na saobraćaj

Uprava carine najavljuje isključenje struje danas u periodu od 10 do 12 časova. Ipak, zahvaljujući postojećim agregatima za napajanje električnom energijom, putnički saobraćaj na graničnom prelazu Kelebija će se odvijati nesmetano tokom ovog perioda. S druge strane, teretni saobraćaj će biti obustavljen, što može dodatno uticati na već postojeće gužve i zadržavanja kamiona na ovom prelazu.

Zadržavanja na ostalim prelazima

Auto-moto savez Srbije izveštava o značajnim zadržavanjima teretnih vozila i na drugim graničnim prelazima. Na prelazima Horgoš i Batrovci, kamioni čekaju po četiri sata na izlazu iz Srbije, dok se na prelazu Šid zadržavaju 120 minuta. Na prelazu Preševo, na izlazu iz zemlje, teretna vozila čekaju jedan sat, što dodatno ukazuje na izazove sa kojima se vozači kamiona suočavaju prilikom prelaska graničnih prelaza.

Uprava granične policije apeluje na građane da imaju strpljenja zbog većeg zadržavanja na granicama.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading