NA BATROVCIMA SE ČEKA ČAK 5 SATI! Kolaps na našim granicama, višesatna zadržavanja skoro svuda!

Autor:

Vesti

24.09.2024

14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na naplatnim rampama je situacija mnogo bolja!

NA BATROVCIMA SE ČEKA ČAK 5 SATI! Kolaps na našim granicama, višesatna zadržavanja skoro svuda!

Foto: AMSS kamere / screenshot

Prema informacijama Uprave granične policije, vozači teretnih motornih vozila suočavaju se sa značajnim zadržavanjima na nekoliko graničnih prelaza u Srbiji. Na izlazu na graničnom prelazu Batrovci, vozači se trenutno suočavaju sa čekanjem od čak pet sati. Slična situacija je i na graničnim prelazima Šid, Horgoš i Kelebija, gde vozači teretnjaka čekaju po 240 minuta.

Na graničnom prelazu Gradina zadržavanje iznosi 90 minuta, dok je situacija nešto bolja na graničnim prelazima Sremska Rača i Bogojevo, gde se čeka po 60 minuta kako na izlazu, tako i na ulazu na graničnom prelazu Gostun.

Foto: AMSS kamere / screenshot

Granični prelaz Batrovci
  • Uticaj na trgovinu i saobraćaj


Ovo značajno zadržavanje na graničnim prelazima ima veliki uticaj na trgovinu i saobraćaj u zemlji. Teretna vozila su ključni u lancu snabdevanja i bilo kakvo zadržavanje može prouzrokovati kašnjenja u isporukama i povećati troškove transporta. Osim toga, duge gužve na graničnim prelazima takođe mogu uticati na ukupnu protočnost saobraćaja i stvarati dodatne probleme za ostale učesnike u saobraćaju.
  • Situacija na ostalim graničnim prelazima i autoputevima


Uprkos dužim zadržavanjima na nekim graničnim prelazima, na sreću, ostali granični prelazi nemaju duža zadržavanja vozila. Takođe, naplatne stanice na autoputevima u Srbiji takođe ne beleže duža zadržavanja, pružajući olakšanje vozačima koji putuju unutar zemlje.

S obzirom na trenutnu situaciju na graničnim prelazima, važno je da vozači teretnih vozila budu svesni potencijalnih zadržavanja i da planiraju svoje rute i vreme putovanja u skladu sa tim. Takođe, nadležne institucije trebaju preduzeti odgovarajuće mere kako bi se smanjila zadržavanja i olakšao protok teretnih vozila na graničnim prelazima, čime bi se pozitivno uticalo na trgovinu i saobraćajnu efikasnost.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading