NA OVIM GRANIČNIM PRELAZIMA PRIPREMITE SE NA ČEKANJE! Kolone ne mrdaju i po nekoliko sati!

Autor:

Vesti

21.10.2024

06:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema gužvi na naplatnim rampama!

NA OVIM GRANIČNIM PRELAZIMA PRIPREMITE SE NA ČEKANJE! Kolone ne mrdaju i po nekoliko sati!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Nakon prohladnog i mestimično maglovitog jutra, sa gotovo idealnim dnevnim temperaturama i dobrim uslovima za vožnju, počeće još jedna radna nedelja u oktobru. Intenzitet saobraćaja biće promenljiv, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

U prvom delu dana očekuje se pojačan saobraćaj na prilazima Beogradu, kao i na prilazima većim gradovima, gde će vožnja biti usporena zbog velikog broja vozila i čestih zastoja. Zastoji se najčešće javljaju na mestima gde se najfrekventniji pravci ukrštaju sa drugim putevima, a kako dan odmiče, saobraćaj se dodatno usporava u zonama gde su u toku radovi na putu. U ovim zonama vozači bi trebalo da obrate dodatnu pažnju i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, kako bi izbegli potencijalne nezgode i zastoje.

Tokom jutarnjih časova, magla može smanjiti vidljivost, naročito u kotlinama i dolinama reka, što zahteva dodatni oprez u vožnji. Vozačima se savetuje da koriste kratka svetla i da povećaju razmak između vozila, kako bi na vreme mogli da reaguju u slučaju potrebe za naglim kočenjem. Iako su vremenski uslovi relativno povoljni, očekuju se povremeni naleti vetra, što takođe može otežati upravljanje vozilom, naročito na otvorenim deonicama puta.

Stanje na graničnim prelazima

Prema informacijama Uprave granične policije Republike Srbije dobijenim u 05:20 časova, nema dužih zadržavanja na putničkim terminalima naših graničnih prelaza. Prolaz kroz većinu prelaza protiče nesmetano, te se vozačima savetuje da bez većih briga planiraju svoje putovanje, ukoliko koriste putničke terminale.

Kada je reč o zadržavanjima na teretnim terminalima graničnih prelaza, situacija je nešto drugačija. Na izlazu iz zemlje na prelazima Batrovci, Šid i Kelebija, čeka se u proseku oko 120 minuta, dok se na prelazu Gradina beleže zadržavanja od oko 60 minuta. Ova čekanja uglavnom su rezultat povećanog broja kamiona i drugih teretnih vozila koja se kreću ka izlazima iz zemlje, te vozači teretnih vozila treba da se pripreme za duže čekanje na ovim prelazima.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama širom zemlje nema zadržavanja. Naplatne rampe funkcionišu neometano, te vozači mogu očekivati brzi prolaz kroz ove tačke. Vozačima se savetuje da, uprkos relativno niskom intenzitetu saobraćaja na naplatnim rampama, uvek imaju pripremljeno sredstvo za plaćanje kako bi izbegli nepotrebne zastoje.

Vozačima se savetuje strpljenje, naročito u zonama gde se očekuju gužve ili radovi na putu, kao i povećan oprez zbog moguće magle i vetra na pojedinim deonicama. Redovno praćenje stanja na putevima i graničnim prelazima može doprineti sigurnijoj i efikasnijoj vožnji.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading