ISTRAŽIVANJE NEMAČKIH STRUČNJAKA: Evo kako da izbacite koronu pre upale pluća!

Autor:

Vesti

28.07.2020

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koronu možete izbaciti iz organizma pre nego što napravi veliku štetu i izazove tešku upalu pluća, tvrdi grupa ozbiljnih evropskih naučnika čije stavove u određenoj meri podržavaju i pojedini domaći lekari.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Rezultati istraživanja koja su sproveli nemački stručnjaci iz univerzitetske bolnice u Berlinu i lekari nekoliko drugih evropskih klinika pokazali su da procenat konzumiranja pojedinih namirnica direktno utiče na smanjenje stope smrtnosti od infekcije KOVID-19. To je, kako su utvrdili, direktno povezano sa kiselošću organizma (pH vrednost), odnosno, ukoliko je alkalnost veća (manja kiselost) organizam bolje odgovara na prisustvo korone i mnogo ređe dolazi do teških kliničkih slika, pre svega upale pluća.

Berlinski stručnjaci istraživali su koliko se prosečno pojedinih namirnica konzumira u evropskih zemljama i onda to upoređivali sa stopom smrtnosti od koronavirusa. Dokazalo se da su ljudi manje umirali u zemljama u kojima se u velikoj meri konzumira tradicionalna, fermentirana hrana (kiseli krastavčići, ukiseljen kupus i slične namirnice jer one, iako na prvi pogled deluje suprotno, smanjuju kiselost).

Na stopu smrtnosti direktno utiče veća alkalnost (manja kiselost) organizma

Za testiranje hipoteze tim je koristio informacije iz evropske baze podataka o potrošnji hrane Evropske agencije za sigurnost hrane (EFSA) za procenu potrošnje različitih namirnica po zemljama, uključujući povrće, mleko, jogurt, kiselo mleko i ukiseljeno, odnosno marinirano povrće. Od svih razmatranih varijabli, kako su ih nazvali, samo fermentirano povrće imalo je značajan uticaj na stopu smrtnosti po zemljama.

Šta je pH vrednost

Suštinski, pH vrednost je skala kojom se meri kiselost u organizmu, a kreće se u rasponu od nula do 14, gde nula označava najkiseliju, sedam neutralnu, a 14 najalkalniju/najbazniju sredinu. Važno je znati i to da je pH skala logaritamska, što znači da je pH 8 deset puta alkalniji od 7, a pH 9 sto puta alkalniji. Stav koji preovladava je da je za ljude idealna blaga baznost organizma, što podrazumeva pH vrednost organizma oko 7,35.

Šta kažu naši stručnjaci

Višeslav Hadži-Tanović, poznati kardiolog: Znam da se kod onkoloških oboljenja lekari trude da sredina u organizmu bude bazna, odnosno alkalna, jer se malignitet u takvoj sredini, da tako kažem, teže snalazi. To je neko opšte načelo. E sad, koliko se to može primeniti na koronu, teško je reći. Ovaj virus je, naime, i dalje nepoznanica. Generalno, prema njemu svakako ne smemo nastupiti defanzivno, već treba razviti strategiju kojom podižemo imunitet i tako stvaramo otpornost prema svim virusima, pa i koroni.

Branimir Nestorović, pulmolog: U aprilu 2018. godine pojavio se rad koji je pokazao da je soda bikarbona, koja je davana bolesnicima sa hroničnim oboljenjem bubrega, pomogla da se suzbije acidoza (kiselost) organizma. U toku ispitivanja je pokazano da je došlo do dramatičnog smanjenja zapaljenja, kako u bubrezima, tako i u slezini, ali i u perifernoj krvi.

Uporedo, pojavila su se i druga istraživanja koja su dovela u vezu konzumiranje alkalnih (baznih) namirnica i koronu. U jednom od njih konstatuje se da pH vrednost virusa korone varira od 5,5 do 8,5 i da je za eliminisanje virusa iz organizma, odnosno sprečavanja da se on manifestuje na najgori način, potrebno konzumirati alkalnu hranu koja ima višu pH vrednost u odnosu na nivo kiselosti virusa (pogledajte okvir). To su mahom namirnice koje su nam lako dostupne i nisu skupe.

Namirnice sa većom pH vrednošću od korone

Zeleni limun 9,9

Limun 8,2

Avokado 15,6

Beli luk 13,2

Mango 8,7

Mandarine 8,5

Grejpfrut 12,7

Biljka potočarka 22,7

Pomorandže 9,2

* pH vrednost korone varira od 5,5 do 5,8

** podaci istraživanja evropskih lekara

Još neke alkalne namirnice

- Sveže/sušene kajsije

- Sveže/sušene jabuke

- Banane

- Grožđe

- Šljive

- Trešnje

- Breskve

- Lubenica

- Dinja

- Ribizla

- Brusnica

- Jagode

- Kupus

- Karfiol

- Celer

- Grašak

- Pasulj

- Ječam

- Zob

- Peršun

Simptomi kiselosti organizma

- umor i nizak nivo energije

- oslabljen imunitet

- osetljivi desni i zubi

- kratak dah i kašalj

- išijas i ukočen vrat

- glavobolja i pospanost

- upale mokraćne bešike i bubrega

- bolni mišići i zglobovi

- lupanje srca

- ubrzano starenje

- gojaznost

- nakupljanje mlečne kiseline u mišićima

- alergije i akne

- rast gljivica u organizmu (poput kandide)

- suva kosa

- tanki i lomljivi nokti

- iritacija kože, oka

- čir, gastritis, nadutost

- povećana želudačna kiselina

Osim toga, u sutrašnjem izdanju Srpskog telegrafa možete pročitati i sve o aferama Novice Tončeva, sve o slučaju hapšenja i puštanja na slobodu Jovice Vukotića koji je označen kao vođa "škaljarskog" klana. Možete čitati i intervju zamenika gradonačelnika Gorana Vesića koji ima poruku za one koji negoduju promene naziva ulica u Beogradu i tekst o tome ko će sve odgovarati za pranje para, a pominju se imena poput Vuka Jeremića, Nataše Kandić, Jelena Milić itd. O svemu ovome čitajte i na portalu Republika. 

Foto: Republike

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading