MONSTRUM KOSTA JE PRAZNA LJUŠTURA! EKSKLUZIVNO: Stručnjaci koji veštače ubicu u ŠOKU!

Autor:

Vesti

10.07.2024

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maloletni zločinac nema ni trunke emocije i kajanja, u nekim trenucima se ponaša kao robot

MONSTRUM KOSTA JE PRAZNA LJUŠTURA! EKSKLUZIVNO: Stručnjaci koji veštače ubicu u ŠOKU!

Foto: ST/Vladimir Lukić, Nikola Mutić

Kosta Kecmanović

Maloletni monstrum Kosta Kecmanović, koji će krajem jula napuniti 15 godina, nema nikakvih emocija, ne pokazuje kajanje, potpuno je ravnodušan prema užasnoj činjenici da je 3. maja prošle godine u školi ubio devetoro drugara i školskog čuvara.

Ovo je, kako saznaje Republika, suština onoga što su do sada utvrdili stručnjaci različitih specijalnosti koji su veštačili monstruma iz "Ribnikara", koji je smešten na Klinici za neuropsihijatriju za decu i omladinu.

NEMA SUMNJE

Kako nam je preneo sagovornik koji je dobro upućen u tok veštačenja koje i dalje traje (i zbog samog zločina i zbog sudskih postupaka koji se vode protiv roditelja Koste Kecmanovića), stručnjaci koji su se s monstrumom susretali i razgovarali, blago rečeno, šokirani su onim što su spoznali.

- Kažu da je jedan od njih naveo da je Kosta Kecmanović najviše nalik na praznu ljušturu, unutar koje nema ničega. Bez trunke emocija, empatije, saosećanja, o kajanju za ono što je učinio da i ne govorimo. Takav slučaj, prema rečima jednog od stručnjaka, morao bi da se analizira na medicinskim i drugim fakultetima - ističe naš sagovornik i dodaje da kompletna slika koju su lekari i stručnjaci drugih profesija stekli o dečaku-ubici ne ostavlja ni najmanju sumnju da je bez bilo kakve griže savesti počinio masakr.

Nikom nije rekao "volim te" ili nešto

Nakon masakra, istražujući šta se sve zbivalo u porodici Kecmanović, kao i kako se dečak-ubica ponašao u školi i van nje, inspektori su od više svedoka čuli da dečak ni ranije nije pokazivao emocije.

- Nikada nije govorio lepe reči poput "volim te" ili "ti si moj najbolji prijatelj". Uvek je bio povučen, a kada bi ga neko zagrlio, on bi se odmakao, drugovima nikada nije pokazivao da su mu dragi, čak ni kad im je bio rođendan ili je bilo nekog drugog povoda za slavlje. S druge strane, bio je uvek takmičarski nastrojen, želeo je u svemu da bude najbolji, na neki način je bio ubeđen da je pametniji i sposobniji od svih, čak i od nastavnika - ispričao je za Republiku svojevremeno izvor iz istrage.

Kao što se zna, Viši sud u Beogradu naložio je da se i u okviru parničnog postupka obavi neuropsihijatrijsko veštačenje monstruma, ali u ovom slučaju na okolnost njegove uračunljivosti u trenutku zločina. Sud je takođe naložio neuropsihijatrijsko veštačenje svih tužilaca u ovom parničnom postupku, odnosno članova porodica ubijenih. 

Ono što je bitno, kažu sagovornici portala Republika, jeste to da ljudi razumeju da su to dva različita procesa veštačenja. Na jednom nivou stručnjaci utvrđuju kakvo je uopšte mentalno ili, bolje rečeno, psihofizičko stanje ubice, a na drugom nivou se razmatra da li je u konkretnoj situaciji bio uračunljiv u trenutku kad je pucao u đake i školskog čuvara.

Inače, na ročištima u postupcima protiv roditelja Miljane i Vladimira Kecmanovića, svi svedoci, uključujući i školskog psihologa Lidiju Maksić i školskog pedagoga Jelenu Vujičić, tvrdili su da u ponašanju dečaka-ubice nisu primećivali ništa neobično. Ispričali su da se navodno nije razlikovao po ponašanju od ostalih učenika, a Maksićeva je navela da nikakve znake upozorenja nije videla dok ga je testirala za upis u školu. 
Ona je, odgovarajući na pitanja, navela da su izostanci Koste Kecmanovića bili pravdani uglavnom medicinskim opravdanjem privatne klinike. 

VAŽAN DETALJ

Posebnu pažnju privukao je deo svedočenja Lidije Maksić i izjava da joj je Kostina razredna nakon masakra priznala da je jednom prilikom zatekla dečaka kako spava obučen.

- Da sam znala da je Kosta na ekskurziji spavao obučen na fotelji umesto u krevetu, sigurno bih popričala s njim, da vidim o čemu se radi. Njegova razredna Dragana Tomić mi je rekla za to tek posle masakra. Danas smatram da bi trebalo kao obavezno uvesti da roditelji školi moraju da prijave da imaju oružje, kao i da bi roditelji školi trebalo da kažu da im deca idu da vežbaju pucanje ili neke druge pucačke i opasne sportove - istakla je Maksićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (14)

Loading
Kladim se

11.07.2024 00:52

Da od 100 marinaca, bi mozda 2 uspjela da naprave rekonstrukciju ovog masakra za 120 sekundi!

Odgovori 21 7
Zoran

11.07.2024 02:08

Dovoljan je i najmanji trenutsk nepaźnje da pobegne dočepaće se oruźja i ubijato dok ima municije - sigurno

Odgovori 35 10
Masa

11.07.2024 12:34

Posle godine izolacije normalan bi poludeo. Uzrok je ostao u proslosti u njegovom detinjstvu, ovo sad nije dete koje je uzelo oruzje iz ocevog ormara. Trebalo bi u izolaciju sa njim njegove roditelje. Uzrok bi isplivao na povrsinu,

Odgovori 50 13
Ivke

11.07.2024 15:32

@Masa - Kako ti znas da to vise nije isto dete? Sta, da se nije promenio ili pokajao zbog masakra? Ne bih rekao, jedino zali samog sebe. A i da se pokajao to apsolutno nista ne menja, nikada nece biti pusten. A za roditelje si u pravu, zasluzuju dozivotnu. Ovo je takva tragedija koja ce se pamtiti dokle god postoji ova zemlja, i niko od onih koji su na bilo koji nacin ucestvovali u ovoj tragediji ne sme biti pomilovan i da se drzava sazali i bude blaga u kaznjavanju. Ko god se kao nesto sazaljeva nad monstrumima neka samo proba da zamisli kako bi mu bilo da npr. jedno jutro u skolu posalje 11to godinje detence i sledeci put ga vidi unakazeno u mrtvacnici sa ogromnom rupom od metka u glavi. Ako se i u tom slucaju sazaljeva nad sotonom koja ubija iz zabave ne da nije za decu nego je za ozbiljno psihijatrijsko lecenje.

Odgovori 81 16