U APRILU NAS ČEKA POTOP? Ovo je DETALJNA prognoza za naredni mesec, sprema nam se nevreme!

Autor:

Vesti

27.03.2024

17:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sredozemni ciklon će uticati na vremenske prilike tokom narednih dana, donoseći nestabilno vreme sa kišom i grmljavinom.

U APRILU NAS ČEKA POTOP? Ovo je DETALJNA prognoza za naredni mesec, sprema nam se nevreme!

Foto: Tanjug/Zoran Žestić, Shutterstock

Danas se očekuje promenljivo oblačno i toplo vreme, uz nagli porast jačine južnog vetra tokom dana.

U večernjim časovima se prognoziraju nove padavine, praćene lokalnim grmljavinama. Najviše padavine se očekuje na južnim, jugozapadnim i zapadnim delovima regiona.

Uticaj sredozemnog ciklona

Sredozemni ciklon će uticati na vremenske prilike tokom narednih dana, donoseći nestabilno vreme sa kišom i grmljavinom. Prema rečima meteorologa Marka Čubrila, padavine neće biti dugotrajne, ali lokalno mogu doneti veću količinu vode.

Vetrovito i toplo vreme

Vetar južnog smera će nastaviti da jača tokom dana, posebno na planinama i u košavskom području. Na udare može biti olujan vetar, a košava će prestati da duva. Dnevni maksimum temperature biće između +12 i +22 stepena Celzijusa.

Promena vremena od 02. aprila

Od petka pa sve do 02. aprila očekuje se pretežno sunčano i vrlo toplo vreme, sa maksimalnim temperaturama koje će biti znatno iznad proseka. Međutim, promena vremena uz kišu i grmljavinu je izgledna u noći između 01. i 02. aprila. Nakon toga, očekuje se period malo svežijeg vremena uz povremenu pojavu kiše i grmljavinskih pljuskova, posebno na severu regiona.


Kako je najavljeno, vreme će biti izuzetno toplo, sa temperaturama koje će lokalno dostizati čak i do +28 stepeni Celzijusa, što će zasigurno obradovati ljubitelje toplijeg vremena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading