SRBIJA SE ZABELELA U APRILU! Ovi delovi zavejani! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Vesti

17.04.2024

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jaka kiša koja je padala tokom jutarnjih sati na teritoriji Zapadne Srbije prešla je u susnežicu i sneg.

SRBIJA SE ZABELELA U APRILU! Ovi delovi zavejani! (FOTO, VIDEO)

Foto: RINA

Sinoć je neočekivana promena vremena stigla u Srbiju, donoseći sa sobom naglu promenu i zahlađenje. U nekim delovima zemlje već je zabeležen sneg, što je izazvalo iznenađenje kod mnogih. Jutros su prvi snegovi pali na Fruškoj gori, a već su počeli da pristižu snimci snega i iz drugih delova zemlje.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Prema informacijama objavljenim na Instagram stranici 192.rs, sneg je pao i na Zlatiboru, stvarajući prelep beli pokrivač. Na snimcima koje su korisnici delili na društvenim mrežama, moglo se videti kako sneg pada i u Čačku, stvarajući čarobnu zimsku atmosferu i u tom delu zemlje.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Jaka kiša koja je padala tokom jutarnjih sati na teritoriji Zapadne Srbije prešla je u susnežicu i sneg. Na Zlatiboru, snežni pokrivač već se formirao, što ukazuje na značajnu promenu vremenskih uslova u tom regionu.

 

 

- Čitali smo sve vreme prognozu i znali za zahlađenje, ali snežne padavine zaista nismo baš očekivali. Na Zlatiboru su obeleli pašnjaci i livade, snega od par centimetara ima i na pojedinim delovima kolovoza - kaže za RINU Jovan Nikolić ko su snežne padavine zatekle na putu od Čačka do Prijepolja.

 

 

Za sada, snežne padavine tokom aprila još uvek nisu izazvale probleme u saobraćaju. Međutim, ukoliko intenzitet padavina pojača, planiramo angažovati ljudstvo i mehanizaciju kako bismo očistili sneg sa saobraćajnica. Izvestan je prizor prave zimske idile koji stiže sa Borove glave, gde je smanjena vidljivost zbog snežnih padavina. Ovo može biti izazov za vozače, te apelujemo na opreznu vožnju i prilagođavanje uslovima na putu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

U Srbiji će u četvrtak oblačno i hladno sa kišom i pljuskovima, na planinama sa snegom.

U petak i u subotu biće promenljivo oblačno, u većini predela suvo, na jugu sa kišom, na višim planinama sa snegom. U nedelju kiša u većini predela, uz jak severozapadni vetar. Maksimalna temperatura do kraja sedmice biće uglavnom od 11 do 17°C.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading