STIŽU GRAD VELIČINE ORAHA I STRAVIČNI UDARI VETRA! Jaka oluja tutnji Srbijom - ova mesta biće na NAJSNAŽNIJEM UDARU

Autor:

Vesti

05.06.2024

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U celoj Srbiji upaljeni su alarmi zbog grmljavine.

STIŽU GRAD VELIČINE ORAHA I STRAVIČNI UDARI VETRA! Jaka oluja tutnji Srbijom - ova mesta biće na NAJSNAŽNIJEM UDARU

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je za danas promenljivo oblačno vreme s dužim sunčanim intervalima, ali uz mogućnost kratkotrajnih kiša i pljuskova, naročito u pojasu od Save i Dunava na severu do linije Novi Pazar - Kuršumlija - Niš - Pirot na jugu. U celoj Srbiji upaljen je žuti meteoalarm zbog grmljavine, tako da se očekuje da će tokom dana različiti delovi zemlje biti pod upozorenjem.

Meteorološki sistem Hailz Srbija ističe da će pljuskovi biti praćeni grmljavinom, a postoji mogućnost da najrazvijeniji oblaci donesu grad veličine oraha i udare vetra do 25 m/s u zoni pljuskova. Treba napomenuti da će severnije od određenih područja šanse za padavine naglo opadati, dok će u centralnom pojasu Srbije biti raširenije višećelijske oblačnosti.

Oluje će se formirati na istoku Bosne i Hercegovine i zapadu Srbije već kasno pre podne i tokom dana će se širiti prema istoku i jugoistoku zemlje, sa maksimalnom aktivnošću koja se očekuje u nekoliko okruga. Tako će Šumadijski, Moravički, Raški i Pomoravski okrug biti podložni intenzivnijim olujama, dok se očekuje postepeno slabljenje oluja kako se budu kretale ka istoku i jugoistoku Srbije.

Najavljeno nevreme, po svemu sudeći, samo će protutnjiti Srbijom i otići dalje na istok, nakon čega nas, prema prognozama Republičnog hidrometeorološkog zavoda, očekuje sunčan četvrtak bez padavina, posle čega Srbija ulazi u period natprosečno visoke temperature za početak juna, gde će se u nekoliko dana zaredom očekivati maksimalne temperature iznad 30 stepeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading